Gaaf, en onder welke druk ontploft dat ding? Of moet je dat nog testen?
Heb je verwarmd met de originele brander? en gewoon met ethanol ?
@martin , onder de 11,5 bar ontploft het niet, dat is inmiddels beproefd, en zie je op de foto

Tijdens het draaien boven de vlam loopt de druk geleidelijk aan op.
In de instructie staat 9-10 bar voor popcorn, dus draaide ik tot 10 bar door en doofde de brander. Het duurt natuurlijk even voordat ook de laatst ingebrachte hitte de mais bereikt, dus was er een klein beetje overshoot naar 11,5 bar.
Het geheel is van roestvrij staal, en de siconen afdichtring bezwijkt gegarandeerd eerder dan het apparaat zelf. Ik denk dat dat pas bij zo'n 30 bar te verwachten is.
Ik verwarmde met de originele brander, en dat is gewoon als een verfblikje met een knellend deksel met twee lonten erdoor, en nog een afdekdeksel waarmee de brander ook simpel te doven is.
Wel een mooi multifunctioneel apparaat. Je vult het met spijkers en leg het in de open haard als er een inbreker rond sluipt in je huis.
Of je vult het met mais.
Tja, het zal alles wat erin zit er wel uit blazen maar spijkers ... dat wordt niets.
10 bar overdruk is toch tienmaal de heersende luchtdruk extra, dus knallen doet het wel. Er moet natuurlijk wel iets gasvormends aanwezig zijn, en de olie in de mais is waarschijnlijk voldoende. Ik deed er een klein klontje boter bij, dus aan gasvorming geen gebrek.
Zaken die kurkdroog zijn en waarin nauwelijks vet of olie zit, daar zou een theelepel water bij kunnen.
Het is gewoon geinig hard-core koken.

Een beetje zoals een meloen in partjes verdelen met een Cobra of Creme Brulee flamberen met een pot Bengaals vuur of een snijbrander!
Nu ben ik wel benieuwd hoe graan er uit zou zien.
En rijst.
En vergeet te foto's niet.
Ik ga wel wat experimenteren, en er volgen nog wel wat foto's.
Voor mij is het al duidelijk dat dit echt een prima prepkookding is. Dingen garen bij 10 bar, dat moet toch wel enorm snel gaan. En het draai-koken is echt een fluitje van een cent en m.i. ongevaarlijk, en vooral leuk.
Op de mijne zit geen ontluchtingsventiel. Zou ik er vlees, vis of een groentesoepje in willen koken dan mag het ding natuurlijk niet met een knal open. Ietsje laten afkoelen of de dekselschroef iets losser draaien en druk laten ontsnappen is dan de oplossing, en dan rechtstandig openen.
Of de gasten de borden op laten houden en fijn ongeremd en horizontaal gericht serveerknallen natuurlijk!
De mijne is 300 ml groot, en is net een mooie maat. Zonder ontluchtingsventiel werkt het al prima, maar met is wel mooier (zoals bij het filmpje van het Chineesje dat er vlees in kookt).
Voor iemand die het voor in de rugzak wel ziet zitten: Gebruik dan wel een apart goed afsluitbaar spiritusbrandertje (deksel hermetisch op de pitten) want het losse dekseltje is prima, maar wel alleen zolang de brander horizontaal blijft staan.