Harry Nack
Last (wo)man standing
Intro: sorry lang verhaal
Met als bijnaam BBQ-papa destijds gekregen van collega's toen mijn dochter in 2005 werd geboren, kon ik het niet laten om te dromen over een BBQ-trailer. Ik moest alleen nog een excuus verzinnen voor het gebruik ervan.
Nu is het zo dat er in Spanje veel feesten zijn en velen worden georganiseerd door een grote groep vaste vrijwilligers in de dorpen. Eten en drinken zijn vaste onderdelen van elk feest. Daarnaast ben ik bevriend met een lokale bareigenaar die momenteel lastige tijden doormaakt. Wanneer ik dan een feest bezoek kijk ik vaak naar de spullen waarmee men werkt. Op kant en klare barkoelingen af fabriek na zijn de meeste etenstentjes behoorlijk amateuristisch ingericht. Natuurlijk heeft dat deels te maken met het feit dat het geregeld wordt door vrijwilligers maar zacht uitgedrukt is het Koninginnedag in NL 25 jaar geleden.
Laatst hadden we een feest tegen Kanker waar je door middel van bonnen eten en drinken kon halen. De winst gaat dan naar het goede doel. Zoals gezegd waren de dranken goed geregeld met barkoelingen en wat wijn tentjes. Echter het eten..... Een aantal dorpen in de buurt hadden een tentje gekregen en daar verkochten ze verschillende hapjes voor het goede doel.
Ons dorp had de pinchos\satéstokjes en de burgemeester stond een stuk verder de pinchos te bakken op een doorgezaagd olievat (op zich leuk) maar telkens kwam er een klein bordje stokjes vanaf dus mensen moesten erg lang wachten.
Een ander dorp maakte bikini's\tostis maar ze hadden maar twee tosti-ijzers. Ik was er bijna nog twee bij gaan halen...
Weer een ander dorp maakte crêpes op één bakplaatje... etc. etc.
Met 500-1000 bezoekers die allemaal wel iets wilde eten stonden we dus voortdurend 3 rijen dik te wachten en te wachten. Maar ik had dus mijn excuus gevonden. Er moest een meer professionele BBQ trailertje komen die meer capaciteit aan kan en met enige gebruiksgemak.
Ik wil dus een BBQ aanhanger zien te fabriceren met de wielen onder de bak voor gebruik op festiviteiten in het dorp en voor de kroeg van mijn vriend, die geen kookcapaciteit heeft in zijn kleine keukentje. Daarnaast kan ik het ding eventueel verhuren zodat ik op de lange termijn wat van de kosten terug kan verdienen.
Het eerste idee besprak ik met @Flos die veel weet van trailers, metaalbewerking, koken en wat eigenlijk niet allemaal. Het idee begint vorm te krijgen maar ik zit steeds met duvelse dilemma's en keuzes.
Wat is het idee in het kort:
Aanhanger met wielen onder de bak i.v.m. werkruimte (trailerbasis wordt ongeveer 52cm hoog)
Daarboven koelgelegenheid en opslag (koelkasten worden 51cm hoog)
Daarbovenop komen de BBQ's, mogelijk een op gas en een op hout.
Fluister genny voor de elektra als er geen stroom aanwezig is
Verder kan het nog alle kanten op gaan. Budget had ik gesteld op 1000€ maar dat zal die al worden zonder apparatuur, vrees ik.
Een voorbeeldje al wil ik koeling onder de bbq en ruimte ergens voor een gasfles.
Met als bijnaam BBQ-papa destijds gekregen van collega's toen mijn dochter in 2005 werd geboren, kon ik het niet laten om te dromen over een BBQ-trailer. Ik moest alleen nog een excuus verzinnen voor het gebruik ervan.
Nu is het zo dat er in Spanje veel feesten zijn en velen worden georganiseerd door een grote groep vaste vrijwilligers in de dorpen. Eten en drinken zijn vaste onderdelen van elk feest. Daarnaast ben ik bevriend met een lokale bareigenaar die momenteel lastige tijden doormaakt. Wanneer ik dan een feest bezoek kijk ik vaak naar de spullen waarmee men werkt. Op kant en klare barkoelingen af fabriek na zijn de meeste etenstentjes behoorlijk amateuristisch ingericht. Natuurlijk heeft dat deels te maken met het feit dat het geregeld wordt door vrijwilligers maar zacht uitgedrukt is het Koninginnedag in NL 25 jaar geleden.
Laatst hadden we een feest tegen Kanker waar je door middel van bonnen eten en drinken kon halen. De winst gaat dan naar het goede doel. Zoals gezegd waren de dranken goed geregeld met barkoelingen en wat wijn tentjes. Echter het eten..... Een aantal dorpen in de buurt hadden een tentje gekregen en daar verkochten ze verschillende hapjes voor het goede doel.
Ons dorp had de pinchos\satéstokjes en de burgemeester stond een stuk verder de pinchos te bakken op een doorgezaagd olievat (op zich leuk) maar telkens kwam er een klein bordje stokjes vanaf dus mensen moesten erg lang wachten.
Een ander dorp maakte bikini's\tostis maar ze hadden maar twee tosti-ijzers. Ik was er bijna nog twee bij gaan halen...
Weer een ander dorp maakte crêpes op één bakplaatje... etc. etc.
Met 500-1000 bezoekers die allemaal wel iets wilde eten stonden we dus voortdurend 3 rijen dik te wachten en te wachten. Maar ik had dus mijn excuus gevonden. Er moest een meer professionele BBQ trailertje komen die meer capaciteit aan kan en met enige gebruiksgemak.
Ik wil dus een BBQ aanhanger zien te fabriceren met de wielen onder de bak voor gebruik op festiviteiten in het dorp en voor de kroeg van mijn vriend, die geen kookcapaciteit heeft in zijn kleine keukentje. Daarnaast kan ik het ding eventueel verhuren zodat ik op de lange termijn wat van de kosten terug kan verdienen.
Het eerste idee besprak ik met @Flos die veel weet van trailers, metaalbewerking, koken en wat eigenlijk niet allemaal. Het idee begint vorm te krijgen maar ik zit steeds met duvelse dilemma's en keuzes.
Wat is het idee in het kort:
Aanhanger met wielen onder de bak i.v.m. werkruimte (trailerbasis wordt ongeveer 52cm hoog)
Daarboven koelgelegenheid en opslag (koelkasten worden 51cm hoog)
Daarbovenop komen de BBQ's, mogelijk een op gas en een op hout.
Fluister genny voor de elektra als er geen stroom aanwezig is
Verder kan het nog alle kanten op gaan. Budget had ik gesteld op 1000€ maar dat zal die al worden zonder apparatuur, vrees ik.
Een voorbeeldje al wil ik koeling onder de bbq en ruimte ergens voor een gasfles.