Een pizza die moet je bakken rond de 350 a 400 graden voor 2 a 3 minuten!
Een oven die kan normaal gezien tot 220 a 250 graden.
En geloof me, ik ben ooit eens een jaartje of 2 bezig geweest met "de perfecte pizza" en ik kon het maar niet begrijpen wat ik verkeerd deed met mijn bodem.
Als je echt een pizzafanaat ben kan ik je dit ding aanraden.
https://www.bol.com/nl/p/g3-ferrari-delizia-pizzaoven-rood/9200000009577209/
Soms in de aanbieding voor 75 euro.
Het is niet goedkoop maar het is wel topkwaliteit en een apparaat wat ik heel vaak gebruik.
Ik denk dat zodra je met een gasvlam die steen gaat opwarmen je een reële kans heb dat de steen gaat barsten.
Dus ik zou het risico niet nemen.
In de oven gaat sowieso niet werken want dan kom je maar op een max van 220 graden.
De meerwaarde van de steen is de warmteverdeling.
En nog even over het vies maken van die steen.
Als je een pizza maakt dan is de kunst om te zorgen dat je die pizza niet helemaal vol stouwt met ingrediënten. Dan kan je nog beter 2 pizza's maken.
En je pizza moet nooit zo vol zitten met dat de ingrediënten over de deegbodem gaan uitlopen. Mijn pizzasteen is nog steeds brandschoon na ongeveer een jaartje of 5 te hebben gebruikt (3 pizza's per maand is 180 pizza's)