• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Boerenkoolquiche

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Wat heb je nodig?

  • 400 gram verse gesneden boerenkool
  • 1 rookworst in plakjes
  • 100 gram spekjes
  • 200 ml slagroom(ik gebruik meestal die houdbare pakjes)
  • 5 eieren
  • 75 gram geraspte kaas voor in de quiche, en 75 gram voor over de quiche
  • roomboter
  • peper en zo nodig zout (er zit ook al spek en kaas in)

Hoe maak je het klaar?
  1. Kook de boerenkool gaar in een klein beetje water en zout. (je kunt dit prima een dag van te voren doen en bewaren in de koelkast)
  2. Bak de spekjes uit in een pan, snij de rookworst in stukjes.
  3. Kluts de eieren samen met de room en 75 gram kaas.
  4. Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter
  5. Meng de spekjes en de in stukjes gesneden rookworst door de boerenkool.
  6. Breng dit eventueel op smaak met zout en peper
  7. Vul het boerenkool mengsel in de ovenschaal en schenk er het eimengsel overheen,even omroeren.
  8. Strooi de kaas op de bovenkant.
  9. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.
 
Heerlijk heerlijk,
Ik zou voor Unox runder rookworst gaan een lekkere eerlijke vlees smaak.
En echte scharreleieren van een particulier op een erf met veel groen en insecten, wormpjes exac......
 
Laatst bewerkt:
Goeie Timing. Heb hier net een bosje Palmkool liggen. :cool:

IMG_2447.JPG
 
Heerlijk heerlijk,
Ik zou voor Unox runder rookworst gaan een lekkere eerlijke vlees smaak.
En echte scharreleieren van een particulier op een erf met veel groen en insecten, wormpjes exac......
Hier in Gelderland gaan we liever voor de Hema rookworst :)
 
Terug
Bovenaan