Wat heb je nodig?
Hoe maak je het klaar?
- 400 gram verse gesneden boerenkool
- 1 rookworst in plakjes
- 100 gram spekjes
- 200 ml slagroom(ik gebruik meestal die houdbare pakjes)
- 5 eieren
- 75 gram geraspte kaas voor in de quiche, en 75 gram voor over de quiche
- roomboter
- peper en zo nodig zout (er zit ook al spek en kaas in)
Hoe maak je het klaar?
- Kook de boerenkool gaar in een klein beetje water en zout. (je kunt dit prima een dag van te voren doen en bewaren in de koelkast)
- Bak de spekjes uit in een pan, snij de rookworst in stukjes.
- Kluts de eieren samen met de room en 75 gram kaas.
- Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter
- Meng de spekjes en de in stukjes gesneden rookworst door de boerenkool.
- Breng dit eventueel op smaak met zout en peper
- Vul het boerenkool mengsel in de ovenschaal en schenk er het eimengsel overheen,even omroeren.
- Strooi de kaas op de bovenkant.
- Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.