Kanina
Diehard Prepper
Vandaag weer een dagje koken op het petroleumstel.
Ingrediënten: spekreepjes, kipfilet, bleekselderij, wortel, ui, witte wijn, slagroom, tijm.
En aardappels, gekookt en eventueel gepureerd.
Eerst de spekreepjes aanbakken, dan de kip erbij en even meebakken tot rondom bruin. Kip uit de pan, gesneden groenten erbij en een minuut of 5 meebakken. Uiteraard af en toe roeren.
Daarna 100ml. witte wijn toevoegen en 1 min. laten meekoken. De slagroom en tijm toevoegen en de kip ertussen leggen. Dit zo'n 15 minuten laten stoven op zacht pitje. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met de aardappels of puree.
Smakelijk!
Ingrediënten: spekreepjes, kipfilet, bleekselderij, wortel, ui, witte wijn, slagroom, tijm.
En aardappels, gekookt en eventueel gepureerd.
Eerst de spekreepjes aanbakken, dan de kip erbij en even meebakken tot rondom bruin. Kip uit de pan, gesneden groenten erbij en een minuut of 5 meebakken. Uiteraard af en toe roeren.
Daarna 100ml. witte wijn toevoegen en 1 min. laten meekoken. De slagroom en tijm toevoegen en de kip ertussen leggen. Dit zo'n 15 minuten laten stoven op zacht pitje. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met de aardappels of puree.
Smakelijk!