• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Deeg over

maupspam

Specialist
Van ICT consultant naar Churros-bakker. 😁

Aan het eind van de dag heb ik altijd deeg over. Per week kilo's.
Nu vraag ik mij af wat ik hier nog mee kan doen. Zelf heb ik al verzonnen/afgekeken dat, als je ze in churros vorm spuit, je het in kan vriezen. Ik weet dan niet hoe het gaat smaken maar dat ga ik nog proberen.

Zijn hier mensen die een briljant idee hier over hebben?
 
Leuke uitdaging, ik vries bladerdeeg altijd in.
Wat voor deeg hebben we het over?
Alleen water en bloem? Zit er ei door, of gist?
 
Er zit tarwebloem, zout, roomboter en water in.

Dus geen gist?

Je zou er best wel veel mee kunnen variëren zoals dun uitrollen en besprenkelen met kruiden/zaden en dan afbakken tot crackers.
Bolletjes van maken en deze afbakken tot een flatbread.

Doe er kaas doorheen en rol het uit tot een sliert en maar er Italiaanse soepstengels van. (Grissini)

Doe er gist bij en bak er een brood van.

Verkoop het aan een restaurant die mogelijk het weer kunnen gebruiken in een van hun gerechten.

Maak er (neutrale) mini pizza broodjes van die je na bakken weer invries zodat je ze later kunt beleggen.

Stel dat je makkelijk aan (gekookte) aardappelen kunt komen zou je er ook nog gnocchi van kunnen maken. Dat is een soort pasta maar dan zowel van meel als van aardappel.

Ik weet niet hoe veel roomboter er in zit, en wat dit doet met de structuur en houdbaarheid, want je zou er denk ik ook gewoon pasta vellen van kunnen maken, spaghetti of lasagnebladen. (moet je er mogelijk nog iets van ei aan toevoegen, maar je zou het ook eerst zonder ei kunnen proberen)
 
Terug
Bovenaan