Pr3pper
Specialist
Recept dennen/tijmsiroop met honing
Ingrediënten:
25gram verse tijm
Dennen (picea abies) verse groene (rond 15mei de beste kans)
+/- 300ml water
Honing/suiker opgevoel/smaak
1. De dennen en tijm schoonmaken
2. De dennen en tijm in de 300ml water koken. De kleur van de dennen zal van groen naar gelig veranderen. Het water zal ook een groener kleur krijgen
3. Het water zeven zodat de stukken dennen en tijm eruit zijn
4. Het (groenige) water weer koken en honing of suiker toevoegen. Af en toe even proeven om de smaak te bepalen. (hoe meer suiker hoe stroperig het wordt)
Zo zullen de uitgekookte overblijfsels eruit zien.
Het (groenige) water waar de honing/suiker al roerend aan toegevoegd is.
het resultaat J deze is zover ik weet niet heel erg stroperig, maar het smaakt heel goed naar echte siroop.
Deze is ongeveer een jaar houdbaar en kan gewoon iedere dag genomen worden. (het heeft een antibacteriële werking) (3 lepels per dag)
Ingrediënten:
25gram verse tijm
Dennen (picea abies) verse groene (rond 15mei de beste kans)
+/- 300ml water
Honing/suiker opgevoel/smaak
1. De dennen en tijm schoonmaken
2. De dennen en tijm in de 300ml water koken. De kleur van de dennen zal van groen naar gelig veranderen. Het water zal ook een groener kleur krijgen
3. Het water zeven zodat de stukken dennen en tijm eruit zijn
4. Het (groenige) water weer koken en honing of suiker toevoegen. Af en toe even proeven om de smaak te bepalen. (hoe meer suiker hoe stroperig het wordt)
Zo zullen de uitgekookte overblijfsels eruit zien.
Het (groenige) water waar de honing/suiker al roerend aan toegevoegd is.
het resultaat J deze is zover ik weet niet heel erg stroperig, maar het smaakt heel goed naar echte siroop.
Deze is ongeveer een jaar houdbaar en kan gewoon iedere dag genomen worden. (het heeft een antibacteriële werking) (3 lepels per dag)