DO-it
Diehard Prepper
Deze is ook heerlijk!
Nodig:
Brooddeeg
Bruine suiker
Kaneel
Stroop
Honing
Bakpapier
Maak broodbeleg zoals je gewend bent. Meestal haal ik een pak ciabatta deeg, omdat ik die het lekkerste vind hiervoor. Wit broodbeleg van Koopmans kan ook. Zelf deeg maken met bloem en gist is ook mogelijk, Maak dit klaar volgens de gebruiksaanwijzing/ recept (op het pak).
Als het deeg klaar is met rijzen, rol deze dan uit (bloem op je werkplek strooien tegen het plakken) tot een plak van ongeveer 0,5- 1 cm dik. Bestrooi de plak met de bruine suiker (of als je stroop hebt uit een pot, smeer je het deeg eerst daarmee in en daarna de suiker), giet de stroop er overheen, strooi kaneel er over heen en daarna wat honing (hoeft niet, maar is zooooo lekker).
Rol de plak op, zoals je dat met een pannenkoek zou doen. Snij nu plakken van ongeveer 5 cm (2 vingers dik). Bekleed je DO met bakpapier. Leg de plakken op hun rug (dus je kijkt van bovenaf in de rol) in de DO. De plakken mogen lekker dicht tegen elkaar aan liggen. Als de DO gevuld is, strooi je nog een beetje bruine suiker aan de boven kant.
Nu moet dit deeg nog even rijzen in de pan. Deksel op je DO en leg daar 1-2 gloeiende kooltjes op, gedurende een half uurtje. Daarna kooltjes onder de DO en ongeveer 3 keer meer aan kolen (5 onder-15 boven) aan de bovenkant, ongeveer nog een half uurtje.
Het zijn natuurlijk niet de echte bolussen, maar ze snaken er niet minder om!
Nodig:
Brooddeeg
Bruine suiker
Kaneel
Stroop
Honing
Bakpapier
Maak broodbeleg zoals je gewend bent. Meestal haal ik een pak ciabatta deeg, omdat ik die het lekkerste vind hiervoor. Wit broodbeleg van Koopmans kan ook. Zelf deeg maken met bloem en gist is ook mogelijk, Maak dit klaar volgens de gebruiksaanwijzing/ recept (op het pak).
Als het deeg klaar is met rijzen, rol deze dan uit (bloem op je werkplek strooien tegen het plakken) tot een plak van ongeveer 0,5- 1 cm dik. Bestrooi de plak met de bruine suiker (of als je stroop hebt uit een pot, smeer je het deeg eerst daarmee in en daarna de suiker), giet de stroop er overheen, strooi kaneel er over heen en daarna wat honing (hoeft niet, maar is zooooo lekker).
Rol de plak op, zoals je dat met een pannenkoek zou doen. Snij nu plakken van ongeveer 5 cm (2 vingers dik). Bekleed je DO met bakpapier. Leg de plakken op hun rug (dus je kijkt van bovenaf in de rol) in de DO. De plakken mogen lekker dicht tegen elkaar aan liggen. Als de DO gevuld is, strooi je nog een beetje bruine suiker aan de boven kant.
Nu moet dit deeg nog even rijzen in de pan. Deksel op je DO en leg daar 1-2 gloeiende kooltjes op, gedurende een half uurtje. Daarna kooltjes onder de DO en ongeveer 3 keer meer aan kolen (5 onder-15 boven) aan de bovenkant, ongeveer nog een half uurtje.
Het zijn natuurlijk niet de echte bolussen, maar ze snaken er niet minder om!