Fitsein
Survivor
Goedenavond,
Voor de eerste keer zelf likeur gemaakt, en as. Zondag is het eindelijk zo ver, dan heeft deze 40 dagen kunnen staan en mag hij open !
Zelf had ik nog nooit eten of drinken "gemaakt" of bewerkt op deze wijze en was dit geheel nieuw voor mij. IK moet zeggen dat ik er erg van heb genoten en er een wereld voor me is open gegaan.
Wat ik heb gemaakt is Cointreau, dit met behulp van Deze pagina en @Stuudje , nogmaals bedankt.
Allereerst verbaasde het me hoeveel suiker hier wel niet in ging ... 44 klontjes (zie foto)... Hier wil ik me nog eens in verdiepen om alternatieven te zoeken, om een wat " gezondere" drank te maken.Tips zijn altijd welkom. Ook moeten er 40 koffieboontjes in, deze heb ik op aanraden van forumleden niet los er in gegooid, maar in de sinaasappel gedrukt. Hier had ik natuurlijk eerst sneetjes in gemaakt!
Naar mate de dagen verstreken en ik elke dag netjes de pot schudt, werd het wat geliger en loste de suiker langzamerhand op, fijn om te zien dat er resultaten komen!
Sinds ca. dag 30 begint het water wat te vertroebelen. Kleine stukjes sinaasappel en schil komen los en de koffieboontjes gaan zinken. Ook komen er kleine zwarte puntjes los uit de vanillestick, wat het erg vies laat lijken.
Na even goed schudden ziet het er weer mooi uit:
Nog 5 dagen en dan is het af en zal ik het ongefilterde en gefilterde eindresultaat hier tonen. Ook zal ik onderzoeken of de smaak wel voldoet, dat gaat wel goed komen verwacht ik.
Mocht dit slagen zal ik zeker verdergaan met andere dranken, het is namelijk een erg leuk proces om te volgen! Mocht het smaken is het zeker iets wat ik ga uitbreiden,
Mochten meer mensen dit willen overwegen wil ik ze zeker aanraden dit te proberen. Je hoeft er niet veel aan te doen, echter denk je er toch elke dag even aan en zit je te wachten tot hij klaar is! Leuke kleine hobby!
Groet,
Fitsein
Voor de eerste keer zelf likeur gemaakt, en as. Zondag is het eindelijk zo ver, dan heeft deze 40 dagen kunnen staan en mag hij open !
Zelf had ik nog nooit eten of drinken "gemaakt" of bewerkt op deze wijze en was dit geheel nieuw voor mij. IK moet zeggen dat ik er erg van heb genoten en er een wereld voor me is open gegaan.
Wat ik heb gemaakt is Cointreau, dit met behulp van Deze pagina en @Stuudje , nogmaals bedankt.
Allereerst verbaasde het me hoeveel suiker hier wel niet in ging ... 44 klontjes (zie foto)... Hier wil ik me nog eens in verdiepen om alternatieven te zoeken, om een wat " gezondere" drank te maken.Tips zijn altijd welkom. Ook moeten er 40 koffieboontjes in, deze heb ik op aanraden van forumleden niet los er in gegooid, maar in de sinaasappel gedrukt. Hier had ik natuurlijk eerst sneetjes in gemaakt!
Naar mate de dagen verstreken en ik elke dag netjes de pot schudt, werd het wat geliger en loste de suiker langzamerhand op, fijn om te zien dat er resultaten komen!
Sinds ca. dag 30 begint het water wat te vertroebelen. Kleine stukjes sinaasappel en schil komen los en de koffieboontjes gaan zinken. Ook komen er kleine zwarte puntjes los uit de vanillestick, wat het erg vies laat lijken.
Na even goed schudden ziet het er weer mooi uit:
Nog 5 dagen en dan is het af en zal ik het ongefilterde en gefilterde eindresultaat hier tonen. Ook zal ik onderzoeken of de smaak wel voldoet, dat gaat wel goed komen verwacht ik.
Mocht dit slagen zal ik zeker verdergaan met andere dranken, het is namelijk een erg leuk proces om te volgen! Mocht het smaken is het zeker iets wat ik ga uitbreiden,
Mochten meer mensen dit willen overwegen wil ik ze zeker aanraden dit te proberen. Je hoeft er niet veel aan te doen, echter denk je er toch elke dag even aan en zit je te wachten tot hij klaar is! Leuke kleine hobby!
Groet,
Fitsein