J
J.J
Gast
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik zag laatst iemand schrijven eieren kan je niet conserveren, en dacht daar moet ik aan veranderen. Al jaren geleden at ik af en toe op een natuurlijke manier geconserveerde Eenden eieren ((telor) ei (asin) zout)), je kan ze al tientallen jaren bij de Indische, Chinese of Surinaamse, Toko's.
Schrik niet als je iets eetbaars word aan geboden wat je niet kent, als andere mensen rassen het eten, is het ook eetbaar voor jou, al hoewel leven spul direct zo te eten,,,, lijk me even niets,,,, lijkt me ook niet lekker.
Je kan de eieren dus conserveren met zout, je hebt ook hele smakelijke zouten, wij gebruiken al een tijdje Keltisch zout.
[MOD] Post aangepast, citaten ingekort en bronverwijzing toegevoegd. [MOD]
Schrik niet als je iets eetbaars word aan geboden wat je niet kent, als andere mensen rassen het eten, is het ook eetbaar voor jou, al hoewel leven spul direct zo te eten,,,, lijk me even niets,,,, lijkt me ook niet lekker.
Je kan de eieren dus conserveren met zout, je hebt ook hele smakelijke zouten, wij gebruiken al een tijdje Keltisch zout.
Bron: http://www.aziatische-ingredienten.nl/gezouten-eendeneieren/Gezouten eendeneieren zijn eendeneieren die ter conservering worden ingelegd in een pekelbadje. Minder gangbaar, maar ook mogelijk is het in te leggen in een mengsel van vochtig, gezouten houtskool. Na conservering is het ei nog gewoon rauw, het eiwit voornamelijk zout, maar de smaak van het eigeel is verrijkt met umami.
Bron: http://www.aziatische-ingredienten.nl/duizendjarig-ei/Duizendjarige eieren zijn eendeneieren (van kip of kwartel kan in principe ook) die een paar weken tot een paar maanden ter conservering worden ingelegd in een mengsel van klei, as of ongebluste kalk, zout, thee en rijstkaf.
[MOD] Post aangepast, citaten ingekort en bronverwijzing toegevoegd. [MOD]