Dit heb je nodig
Zo maak je de havermouttaart
1 Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht) en bekleed een springvorm met bakpapier.
2 Smelt de boter samen met de donkerbruine suiker en het zout in een steelpan. Voeg, zodra alles gesmolten is, de havermout toe en meng goed. Haal de pan van het vuur.
3 Giet het mengsel in de springvorm, strijk alles mooi glad en bak ongeveer 20 minuten of tot de taart goudbruin is.
4 Haal de taart uit de oven en verdeel de nog warme taart in acht stukken. Als je wacht tot de taart afgekoeld is, kun je de taart niet goed aansnijden.
5 Laat de stukken minstens 30 minuten afkoelen. Hoe langer je wacht, hoe krokanter de taart zal worden.
Ik maak dit zelf in een vierkante vorm en maak er repen van. Je kan dit ook als basis voor een taart gebruiken, een kwarktaart of deze "appeltaart".
Stoof 4 appeltjes met wat suiker, water en kaneel in een pan tot ze zacht zijn. Verdeel de appeltjes in de taartvorm en bestrijk met het havermoutmengsel. Bak 30 minuten op 180°C.
- 250 gram havermout(gewoon die goedkope)
- 125 boter of margarine
- 100 g donkerbruine suiker
- snuifje zout
Zo maak je de havermouttaart
1 Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht) en bekleed een springvorm met bakpapier.
2 Smelt de boter samen met de donkerbruine suiker en het zout in een steelpan. Voeg, zodra alles gesmolten is, de havermout toe en meng goed. Haal de pan van het vuur.
3 Giet het mengsel in de springvorm, strijk alles mooi glad en bak ongeveer 20 minuten of tot de taart goudbruin is.
4 Haal de taart uit de oven en verdeel de nog warme taart in acht stukken. Als je wacht tot de taart afgekoeld is, kun je de taart niet goed aansnijden.
5 Laat de stukken minstens 30 minuten afkoelen. Hoe langer je wacht, hoe krokanter de taart zal worden.
Ik maak dit zelf in een vierkante vorm en maak er repen van. Je kan dit ook als basis voor een taart gebruiken, een kwarktaart of deze "appeltaart".
Stoof 4 appeltjes met wat suiker, water en kaneel in een pan tot ze zacht zijn. Verdeel de appeltjes in de taartvorm en bestrijk met het havermoutmengsel. Bak 30 minuten op 180°C.