Hierbij wil ik de UI even onder de aandacht brengen als belangrijk voedsel voor ons preppers!
Even wat feiten op een rijtje:
- Het is klinisch en experimenteel bewezen dat uien bijdragen aan het verlagen kan de bloedsuikerspiegel, dankzij de stof allyl propyl disulfide.
- Regelmatig gebruik van uien veroorzaakt lage bloeddruk en cholesterol gehalte. Dit komt met name door zwavel, chroom en vitamine B6. Dankzij deze stoffen wordt de kans op hart- en vaatziektes, diabetes verkleint. Daarnaast helpen deze stoffen ook bij de verlaging van de homocysteïne. Dit is een risicofactor voor hartaanvallen en beroertes
- Uien bevatten flavonoïden die een tumorgroei remmende werking hebben en een beschermende functie van de cel hebben. Dit geldt met name voor darmkanker.
- Bij het sterk houden van onze botten kunnen uien ons zeer behulpzaam zijn. Dit komt namelijk door de stoffen kalium, calcium en ijzer die ook in grote mate voorkomen in uien.
- Vanwege de flavonoïden in de ui is het ook een sterk middel tegen virale infecties en vermindert de kans op de virale ziektes en virussen, dankzij de antibacteriën en antivirale in de flavonoïden.
- en daarnaast zijn uien natuurlijk heerlijk om te eten. Uien kun je in vrijwel iedere maaltijd wel toepassen. Ook lekker als toevoeging in je noodrantsoen maaltijd bijvoorbeeld.
Uien zijn dus duidelijk erg gezond, makkelijk te telen/bewaren en dus uitermate geschikt om te preppen. En bovendien zijn ze erg goedkoop!!!
Je kunt verse uien langere tijd (koel en droog) bewaren. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om uien vrijwel onbeperkt goed te houden zoals bijvoorbeeld:
- wecken
- inleggen op zout
- inmaken met azijn
- invriezen
- enz enz....
Koop verse uien het liefst rechtstreeks bij de boer. Zo ben je er verzekerd van dat de uien vers zijn. Uien uit de supermarkt zijn vaak oud en daardoor minder geschikt om te bewaren.
Even wat feiten op een rijtje:
- Het is klinisch en experimenteel bewezen dat uien bijdragen aan het verlagen kan de bloedsuikerspiegel, dankzij de stof allyl propyl disulfide.
- Regelmatig gebruik van uien veroorzaakt lage bloeddruk en cholesterol gehalte. Dit komt met name door zwavel, chroom en vitamine B6. Dankzij deze stoffen wordt de kans op hart- en vaatziektes, diabetes verkleint. Daarnaast helpen deze stoffen ook bij de verlaging van de homocysteïne. Dit is een risicofactor voor hartaanvallen en beroertes
- Uien bevatten flavonoïden die een tumorgroei remmende werking hebben en een beschermende functie van de cel hebben. Dit geldt met name voor darmkanker.
- Bij het sterk houden van onze botten kunnen uien ons zeer behulpzaam zijn. Dit komt namelijk door de stoffen kalium, calcium en ijzer die ook in grote mate voorkomen in uien.
- Vanwege de flavonoïden in de ui is het ook een sterk middel tegen virale infecties en vermindert de kans op de virale ziektes en virussen, dankzij de antibacteriën en antivirale in de flavonoïden.
- en daarnaast zijn uien natuurlijk heerlijk om te eten. Uien kun je in vrijwel iedere maaltijd wel toepassen. Ook lekker als toevoeging in je noodrantsoen maaltijd bijvoorbeeld.
Uien zijn dus duidelijk erg gezond, makkelijk te telen/bewaren en dus uitermate geschikt om te preppen. En bovendien zijn ze erg goedkoop!!!
Je kunt verse uien langere tijd (koel en droog) bewaren. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om uien vrijwel onbeperkt goed te houden zoals bijvoorbeeld:
- wecken
- inleggen op zout
- inmaken met azijn
- invriezen
- enz enz....
Koop verse uien het liefst rechtstreeks bij de boer. Zo ben je er verzekerd van dat de uien vers zijn. Uien uit de supermarkt zijn vaak oud en daardoor minder geschikt om te bewaren.