Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Schoon gemaakte munten zijn over het algemeen minder waard dan gewone, dacht ik.
op welke manier je zilver ook schoonmaakt je haalt er altijd wat vanaf, zilver is het enige edelmetaal dat wel reageert met andere stoffen. namelijk met zwavelzuur ( dus zilver oxideert NIET wat veel mensen toch denken ) ........................................
Al eens van ZILVEROXIDE gehoord? Je hebt dus en gelijk en ongelijk tezelfdertijdop welke manier je zilver ook schoonmaakt je haalt er altijd wat vanaf, zilver is het enige edelmetaal dat wel reageert met andere stoffen. namelijk met zwavelzuur ( dus zilver oxideert NIET wat veel mensen toch denken )
als je de verkleuring er dus af wilt halen zul je de moleculen die hebben gereageerd met zwavel eraf zien te halen, dus zodra je de verkleuring eraf haalt haal je de zilvermoleculen er ook af.
als ik het mis heb verbeter me gerust want ik ben goudsmid en geen scheikundige
ik zou het zelf lekker verkleurd laten. het oude verzilverde theeserviesje van oma dat er erg vlekkerig uitziet met hier en daar gele plekken verkleurt veel sneller en heftiger als massief zilver zodra het gepoetst is. daaraan kun je aan de verkleuring al een klein beetje herkennen of het echt is of niet ( daarnaast is dat theeserviesje veel te licht en slecht afgewerkt ... )
ik vind lichtverkleurd er dus echter uitzien als felgepoetst. bovendien moet je redelijk wat ervaring met hoogglans hebben voordat je er aan kan afzien of het echt zilver is of niet dus qua herkenbaarheid sleep je er ook niet echt punten uit door het te poetsen.
en als je het verkleurd laat weegt het ook meer, namelijk het spul wat je eraf zou poetsen zit er nog op ( weegt mee ) en de zwavel waarmee het zilver gereageerd heeft weegt ook mee ( gratis grammen )
al merk je dat dus alleen bij grote transacties, maar het is voor mij wel een reden.
Hier een stukje van een juwelier over de hoe het komt dat zilver zwart wordt op den duur, ligt aan waterstofsulfide, wat ook gewoon in de lucht voorkomt. Zuren in zweet van de huid spelen ook een rol bij zilver wat je draagt.