Ray
SHTF Expert
Vandaag ben ik verkouden geworden, altijd een goed excuus om een verrukkelijke knoflooksoep te maken.
Knoflook heeft bewezen effecten bij beginnende griep en verkoudheden.
Engelstalige info: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22280901
Nederlandstalige info: http://goedgezond.info/2013/12/knof...-een-boost-en-is-een-natuurlijk-antibioticum/
Nu had ik in Hongarije bij @Piroska de lekkerste knoflooksoep ooit gegeten en dit receptje gebruikt ik:
De knoflookbollen plat slaan en teentjes losmaken. Vervolgens stop ik die in een grote pan, deksel erop en even flink hard schudden, zodat de tenen knoflook hard tegen de wanden en het deksel van de pan stuiteren. Hierdoor gaan de velletjes eraf of heel los zitten en duurt het geen eeuwigheid om vier bollen knoflook schoon te maken. (het kontje snij ik eraf)
Dan de fijn gesneden uien fruiten (niet bruin laten worden, evt beetje zout daarom toevoegen), vervolgens de hakte tenen knoflook erbij en na een minuutje of vijf kan de staafmixer erin. Bouillon toevoegen (ik gebruik een potje Struik kippenbouillon), aan de kook brengen en de in blokjes gesneden aardappel toevoegen. Na een kwartiertje á twintig minuten is die wel gaar, weer de staafmixer er doorheen halen en de pan van het vuur halen.
Nu nog de twee eitjes er doorheen mixen (staafmixer) en de soep is klaar. Naar smaak peper en zout (of bouillonblokje) toevoegen. Voor extra kleur heb ik nog een beetje kurkuma poeder toegevoegd.
Eet smakelijk en weg met die vervelende verkoudheid! :thumbsup:
Knoflook heeft bewezen effecten bij beginnende griep en verkoudheden.
Engelstalige info: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22280901
Nederlandstalige info: http://goedgezond.info/2013/12/knof...-een-boost-en-is-een-natuurlijk-antibioticum/
Nu had ik in Hongarije bij @Piroska de lekkerste knoflooksoep ooit gegeten en dit receptje gebruikt ik:
http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/search?q=knoflooksoepVoor ongeveer 4 personen, voorgerecht
4 flinke bollen knoflook
3 a 4 uien
2 eieren
2 kleine aardappels of 1 grotere
1 liter bouillon
De knoflookbollen plat slaan en teentjes losmaken. Vervolgens stop ik die in een grote pan, deksel erop en even flink hard schudden, zodat de tenen knoflook hard tegen de wanden en het deksel van de pan stuiteren. Hierdoor gaan de velletjes eraf of heel los zitten en duurt het geen eeuwigheid om vier bollen knoflook schoon te maken. (het kontje snij ik eraf)
Dan de fijn gesneden uien fruiten (niet bruin laten worden, evt beetje zout daarom toevoegen), vervolgens de hakte tenen knoflook erbij en na een minuutje of vijf kan de staafmixer erin. Bouillon toevoegen (ik gebruik een potje Struik kippenbouillon), aan de kook brengen en de in blokjes gesneden aardappel toevoegen. Na een kwartiertje á twintig minuten is die wel gaar, weer de staafmixer er doorheen halen en de pan van het vuur halen.
Nu nog de twee eitjes er doorheen mixen (staafmixer) en de soep is klaar. Naar smaak peper en zout (of bouillonblokje) toevoegen. Voor extra kleur heb ik nog een beetje kurkuma poeder toegevoegd.
Eet smakelijk en weg met die vervelende verkoudheid! :thumbsup: