josvanpiros
Senior Prepper
Laatst bewerkt:
Nog een laatste poging tot plaatsing met foto´s (ook heel jammer dat maar 5 foto´s toegevoegd kunnen worden omdat zo niet een volledig beeld te geven is).
Zoals eerder aangekondigd hebben wij vandaag onze konijnen geslacht. Dit stond eigenlijk iets eerder op de agenda maar omdat het hier in Hongarije de laatste tijd niet echt weer voor een buitenklus was hadden we de slacht wat uitgesteld. Vandaag was het weliswaar frisjes maar het zonnetje scheen regelmatig, al met al een prima dag om buiten de klus te klaren.
We hadden besloten al onze konijnen te slachten omdat de huidige twee generaties niet voor nakomelingen zorgden. Wij wijten het uitblijven van jonge konijnen zelf aan het verblijf wat vrij donker is. Er staat een nieuw dieren verblijf op de planning. In dat nieuwe dierenverblijf komt royale, lichte en goed schoon te maken ruimtes voor konijnen, kippen, cavia´s en eenden. Edoch voor dit nieuwe verblijf gerealiseerd kan worden zullen eerst voldoende middelen voorhanden moeten zijn. Daar de huidige twee generaties konijnen volgroeid waren en niet voor nageslacht zorgden was de keuze om ze nu allen voor de winter te slachten vrij eenvoudig, immers het zou de komende maanden alleen maar voer en verzorging kosten zonder dat daar revenuen tegenover staan. Dus hebben we er voor gekozen de vriezer nog maar wat extra te vullen voor de komende winter.
Morgen worden de konijnen verwerkt tot Limburgs Konijn, bitterballen en hondenvoer. Recepten volgen later.
Het doden van een dier is niet leuk, maar als je zelfvoorzienend leeft en vlees wilt eten dan hoort het er bij. En alles beter dan vlees uit de bio-industrie. Zo gaan we te werk:
Als het konijn gevangen is nemen we alle tijd om het beestje rustig te laten worden. In eerst instantie uit respect voor het beestje maar ook uit eigen belang, gestrest vlees is taai immers.
Is het beestje helemaal rustig dan krijgt het een ferme klap achter de oren waardoor de nek breekt en het beestje direct buiten bewust zijn is. Het is nu wel zaak om het beest goed vast te houden want het gaat even stuiptrekken.
Vervolgens wordt het beestje aan de achterpoten opgehangen en met een vlijmscherp mes worden in één haal halsslagader en luchtpijp doorgesneden.
Als de konijnen zijn leeggebloed kunnen ze gestroopt worden.
Na het stropen en het verwijderen van de ingewanden laten we de konijnen 24 uur besterven.
Zoals eerder aangekondigd hebben wij vandaag onze konijnen geslacht. Dit stond eigenlijk iets eerder op de agenda maar omdat het hier in Hongarije de laatste tijd niet echt weer voor een buitenklus was hadden we de slacht wat uitgesteld. Vandaag was het weliswaar frisjes maar het zonnetje scheen regelmatig, al met al een prima dag om buiten de klus te klaren.
We hadden besloten al onze konijnen te slachten omdat de huidige twee generaties niet voor nakomelingen zorgden. Wij wijten het uitblijven van jonge konijnen zelf aan het verblijf wat vrij donker is. Er staat een nieuw dieren verblijf op de planning. In dat nieuwe dierenverblijf komt royale, lichte en goed schoon te maken ruimtes voor konijnen, kippen, cavia´s en eenden. Edoch voor dit nieuwe verblijf gerealiseerd kan worden zullen eerst voldoende middelen voorhanden moeten zijn. Daar de huidige twee generaties konijnen volgroeid waren en niet voor nageslacht zorgden was de keuze om ze nu allen voor de winter te slachten vrij eenvoudig, immers het zou de komende maanden alleen maar voer en verzorging kosten zonder dat daar revenuen tegenover staan. Dus hebben we er voor gekozen de vriezer nog maar wat extra te vullen voor de komende winter.
Morgen worden de konijnen verwerkt tot Limburgs Konijn, bitterballen en hondenvoer. Recepten volgen later.
Het doden van een dier is niet leuk, maar als je zelfvoorzienend leeft en vlees wilt eten dan hoort het er bij. En alles beter dan vlees uit de bio-industrie. Zo gaan we te werk:
Als het konijn gevangen is nemen we alle tijd om het beestje rustig te laten worden. In eerst instantie uit respect voor het beestje maar ook uit eigen belang, gestrest vlees is taai immers.
Is het beestje helemaal rustig dan krijgt het een ferme klap achter de oren waardoor de nek breekt en het beestje direct buiten bewust zijn is. Het is nu wel zaak om het beest goed vast te houden want het gaat even stuiptrekken.
Vervolgens wordt het beestje aan de achterpoten opgehangen en met een vlijmscherp mes worden in één haal halsslagader en luchtpijp doorgesneden.
Als de konijnen zijn leeggebloed kunnen ze gestroopt worden.
Na het stropen en het verwijderen van de ingewanden laten we de konijnen 24 uur besterven.