Kanina
Diehard Prepper
Gisteren heb ik voor het eerst zelf lasagnebladen gemaakt, en dat is prima bevallen!
Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig: eieren, bloem, olijfolie.
Voor onze schotel hebben wij gebruikt (aangeraden voor 2á3 personen) 300g. bloem, 3 eieren en 3 el. olijfolie.
Bloem in een kom, kuiltje maken, eieren hierin. Kneden. Olie toevoegen. Goed doorkneden.
Als je goed blijft kneden heb je als eindresultaat een mooie gelige meelbal.
Deze dek je 15-20 minuten af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen en om de eiwitten te laten binden met de bloem.
Dan kun je in de tussentijd de saus koken en eventueel de kaas raspen of snijden (mozzarella).
Het maken van de bladen:
Je maakt je aanrecht schoon, of legt een snijplank neer en verdeelt wat bloem over het oppervlak en iets over de deegroller. Voorzichtig haal je een balletje van het deeg, niet overdreven scheuren maar met beleid doen.
Dit ga je voorzichtig rollen, en halverwege keer je de lap om en maakt het zo dun mogelijk als je kunt.
Zo simpel is het.
Ga er geen perfecte vierkante of ronde lap van maken, niet nodig.
Je legt ze één voor één op een bord of op alufolie en bestrooit ieder blad met bloem om plakken te voorkomen. Afdekken met een laag huishoud/alufolie tot gebruik om uitdroging te voorkomen. Zo kun je ze van tevoren klaar maken.
De lasagne: begin met een laag saus en daarna een lasagneblad. Blijf herhalen en eindig met de saus.
Mocht een blad niet passen, dan op maat snijden. Gaat makkelijk.
Op de laatste saus de kaas en daarna de oven in, op 175 graden zo'n 25-30 minuten.
En dan ziet het er met 6 laagjes aan bladen er zo uit:
Smakelijk!
Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig: eieren, bloem, olijfolie.
Voor onze schotel hebben wij gebruikt (aangeraden voor 2á3 personen) 300g. bloem, 3 eieren en 3 el. olijfolie.
Bloem in een kom, kuiltje maken, eieren hierin. Kneden. Olie toevoegen. Goed doorkneden.
Als je goed blijft kneden heb je als eindresultaat een mooie gelige meelbal.
Deze dek je 15-20 minuten af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen en om de eiwitten te laten binden met de bloem.
Dan kun je in de tussentijd de saus koken en eventueel de kaas raspen of snijden (mozzarella).
Het maken van de bladen:
Je maakt je aanrecht schoon, of legt een snijplank neer en verdeelt wat bloem over het oppervlak en iets over de deegroller. Voorzichtig haal je een balletje van het deeg, niet overdreven scheuren maar met beleid doen.
Dit ga je voorzichtig rollen, en halverwege keer je de lap om en maakt het zo dun mogelijk als je kunt.
Zo simpel is het.
Ga er geen perfecte vierkante of ronde lap van maken, niet nodig.
Je legt ze één voor één op een bord of op alufolie en bestrooit ieder blad met bloem om plakken te voorkomen. Afdekken met een laag huishoud/alufolie tot gebruik om uitdroging te voorkomen. Zo kun je ze van tevoren klaar maken.
De lasagne: begin met een laag saus en daarna een lasagneblad. Blijf herhalen en eindig met de saus.
Mocht een blad niet passen, dan op maat snijden. Gaat makkelijk.
Op de laatste saus de kaas en daarna de oven in, op 175 graden zo'n 25-30 minuten.
En dan ziet het er met 6 laagjes aan bladen er zo uit:
Smakelijk!