Kingofkings
Elementary prepper
Laatst bewerkt door een moderator:
2 grote uien
gerookte spek of gewone
2 courgette
2 of 3 grote paprika ( kleur maakt niet uit)
bak champignons
3 blikken tomatenblokjes
1 liter kipboulion
2 theelepels zoete paprikapoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
chillipoeder na smaak
knoflookpoeder na smaak
2 of 3 laurierblad
komijn zaad na smaak
zout en peper na smaak
4 of 5 Poolse worsten kielbasa in plakjes.( Poolse winkel )
eventueel het vlees van heel gebraden kip bijvoegen . ( origineel is zonder kip )
Snij uien in ringen en halveer deze.
Bak ze samen met de spek.
Wanneer de uien glazig zijn gooi dan de paprika poeders en knoflook erbij.
Gooi dan de gesneden courgette, paprika,s en champignons erbij en bak dit even mee.
Doe nu de bouillon erbij en de tomaten blokjes.
Op hoog vuur even aan de kook brengen.
Doe de laurier bladen en komijn zaden er in en breng daarna op smaak met de chilli en zout en peper .
Vuur lager zetten en laten pruttelen tot de paprika zacht is.
Snij de worsten in plakjes van 3 tot 5 mm en doe deze er als laatste bij in. Laat nog even 3 min staan en de leczo is klaar.
gerookte spek of gewone
2 courgette
2 of 3 grote paprika ( kleur maakt niet uit)
bak champignons
3 blikken tomatenblokjes
1 liter kipboulion
2 theelepels zoete paprikapoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
chillipoeder na smaak
knoflookpoeder na smaak
2 of 3 laurierblad
komijn zaad na smaak
zout en peper na smaak
4 of 5 Poolse worsten kielbasa in plakjes.( Poolse winkel )
eventueel het vlees van heel gebraden kip bijvoegen . ( origineel is zonder kip )
Snij uien in ringen en halveer deze.
Bak ze samen met de spek.
Wanneer de uien glazig zijn gooi dan de paprika poeders en knoflook erbij.
Gooi dan de gesneden courgette, paprika,s en champignons erbij en bak dit even mee.
Doe nu de bouillon erbij en de tomaten blokjes.
Op hoog vuur even aan de kook brengen.
Doe de laurier bladen en komijn zaden er in en breng daarna op smaak met de chilli en zout en peper .
Vuur lager zetten en laten pruttelen tot de paprika zacht is.
Snij de worsten in plakjes van 3 tot 5 mm en doe deze er als laatste bij in. Laat nog even 3 min staan en de leczo is klaar.