- 70 gram pompoenpitten
- 70 gramzonnebloempitten
- 70 gram lijnzaad
- 20 gram amandelmeel
- 1 gram zout
- 5+5 eeetlepels water
Men flikkert al het gemalen en ongemalen spul bij elkaar en dan 5 lepels water erin roeren.
Het ziet er raar uit, maar dat komt goed. Het water moet opgenomen worden dus je kan nu de afwas doen, oven vast aanzetten op 175 graden, kopje thee met de partner...
Roer door en voeg eetlepel voor eetlepel water toe en blijf roeren tot je een dikke smeerbare brij hebt, smeerbaar maar stevig, zeg maar zoals pindakaas.
Leg de brij tussen twee vellen bakpapier en wrijf met platte handen vanuit het midden uit naar de randen. Narollen met een deegroller tot een mooie dunne egale plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af.
Snijd de vorm van de crackers voor. Dat lukt niet goed als het klaar is.
Bak in het midden van de oven 15 minuten, draai ze om(haal het bakpapier eraf) en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. (dit gaat vast de eerste keer mis, maar gewoon nog een keer doen)
Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.
Bewaren is wel lastig, erg lekkere crackers.
Ik had wel wat aan de foto's op deze website.
Ik vond het er maar raar uitzien en twijfelde enorm...maar het kwam goed.
De crackers zijn glutenvrij, en passen in koolhydraatarme leefstijl.