Een van mijn favoriete soepjes.
linzen
ui
pittige paprikapoeder
gemalen komijnzaad
knoflook
wortel
blikje tomaten
piripiri-pepertjes
groente- of kruidenbouillonblokjes
restjes groenten die op moeten, bv paprika
In de olie bak je de gesneden ui, daarna doe je er komijn, knoflook, paprikapoeder bij en dit laat je even intrekken, je ruikt de geuren smaak krijgen...
Dan doe je er de gesneden wortel bij, dat bak je even mee, dan de inhoud van blikje met tomaat, en piripiri-pepertje(let op die moet je er later uitvissen) groentenbouillonblokjes en restjes groenten en water en linzen.
Regelmatig even roeren...half uur later is je soep klaar. Als je het nodig vindt kan je de staafmixer er nog doorhalen, en vergeet je pepertjes er niet uit te vissen.
Tip van de Turkse kok, kook een hele tak pepermunt mee tijdens het koken...
Je kan dit serveren met wat yoghurt of room op de soep, met wat muntblaadjes, met wat paprikapoeder...dat is allemaal best lekker maar vooral mooi.
linzen
ui
pittige paprikapoeder
gemalen komijnzaad
knoflook
wortel
blikje tomaten
piripiri-pepertjes
groente- of kruidenbouillonblokjes
restjes groenten die op moeten, bv paprika
In de olie bak je de gesneden ui, daarna doe je er komijn, knoflook, paprikapoeder bij en dit laat je even intrekken, je ruikt de geuren smaak krijgen...
Dan doe je er de gesneden wortel bij, dat bak je even mee, dan de inhoud van blikje met tomaat, en piripiri-pepertje(let op die moet je er later uitvissen) groentenbouillonblokjes en restjes groenten en water en linzen.
Regelmatig even roeren...half uur later is je soep klaar. Als je het nodig vindt kan je de staafmixer er nog doorhalen, en vergeet je pepertjes er niet uit te vissen.
Tip van de Turkse kok, kook een hele tak pepermunt mee tijdens het koken...
Je kan dit serveren met wat yoghurt of room op de soep, met wat muntblaadjes, met wat paprikapoeder...dat is allemaal best lekker maar vooral mooi.