Muesli/noten/zadenrepen.
In principe kun je deze mueslirepen maken met alles wat je in huis hebt, vandaar dat ik de 100 gram (in totaal) aan gemengde noten, zaden en gedroogd fruit wat “vaag” houd. Ga hier los met amandelen, hazelnoten, cranberries, pompoenpitten, goji bessen, abrikozen, dadels of ander lekkers. Voeg toe wat jij zelf het allerlekkerste vindt!
Bewaar de repen in de koelkast (in een afgesloten bakje), dan blijven ze wat steviger.
Nodig voor ongeveer 8-10 stuks:
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten + 10 min afkoelen.
1 el chiazaad (+ 2-3 el water, de chiazaad zwelt op door het water,dat je het even weet)
100 gram boekweit vlokken (of havermout)
75 gram gemengde noten/zaden, fijngesneden
40 gram gedroogd fruit, fijngesneden
1 el rauwe cacaostukjes (optioneel, je kan cacaostukjes kopen of met een rasp wat stukken van een reep raspen)
4 el pindakaas (of andere notenboter)
1 banaan, geprakt
2 el honing
3 el kokosolie, gesmolten (of boter/olie/ghee)
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een vierkante vorm (15×15) met bakpapier. Roer alvast de chia met water door elkaar en zet aan de kant zodat de chia het water kan opnemen.
Hak de noten, zaden en het gedroogde fruit grof in de keukenmachine, of eventueel met een groot mes wanneer je geen keukenmachine hebt.
Niet te klein, want enige herkenning van de ingrediënten is wel fijn in een mueslireep.
Meng in een kom de boekweit of havermout vlokken, noten, zaden en gedroogd fruit.
Mix in een andere kom de pindakaas, honing, geprakte banaan, gesmolten kokosolie, chia en water tot een goed samenhangend mengsel.
Voeg het droge mengsel hier aan toe en mix het goed door.
Wanneer het allemaal goed gemixt is, stort het dan in de voor bekleedde bakvorm. Druk goed aan, zodat het een stevige koek wordt.
Bak voor ongeveer 15- 20 min in de oven of tot het goudbruin is geworden.
Laat het voor 10 min afkoelen in het blik, stort vervolgens op een rooster om het verder koud te laten worden, snijd in repen.
Als je ze voor later maakt, vries ze dan in.
In principe kun je deze mueslirepen maken met alles wat je in huis hebt, vandaar dat ik de 100 gram (in totaal) aan gemengde noten, zaden en gedroogd fruit wat “vaag” houd. Ga hier los met amandelen, hazelnoten, cranberries, pompoenpitten, goji bessen, abrikozen, dadels of ander lekkers. Voeg toe wat jij zelf het allerlekkerste vindt!
Bewaar de repen in de koelkast (in een afgesloten bakje), dan blijven ze wat steviger.
Nodig voor ongeveer 8-10 stuks:
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten + 10 min afkoelen.
1 el chiazaad (+ 2-3 el water, de chiazaad zwelt op door het water,dat je het even weet)
100 gram boekweit vlokken (of havermout)
75 gram gemengde noten/zaden, fijngesneden
40 gram gedroogd fruit, fijngesneden
1 el rauwe cacaostukjes (optioneel, je kan cacaostukjes kopen of met een rasp wat stukken van een reep raspen)
4 el pindakaas (of andere notenboter)
1 banaan, geprakt
2 el honing
3 el kokosolie, gesmolten (of boter/olie/ghee)
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een vierkante vorm (15×15) met bakpapier. Roer alvast de chia met water door elkaar en zet aan de kant zodat de chia het water kan opnemen.
Hak de noten, zaden en het gedroogde fruit grof in de keukenmachine, of eventueel met een groot mes wanneer je geen keukenmachine hebt.
Niet te klein, want enige herkenning van de ingrediënten is wel fijn in een mueslireep.
Meng in een kom de boekweit of havermout vlokken, noten, zaden en gedroogd fruit.
Mix in een andere kom de pindakaas, honing, geprakte banaan, gesmolten kokosolie, chia en water tot een goed samenhangend mengsel.
Voeg het droge mengsel hier aan toe en mix het goed door.
Wanneer het allemaal goed gemixt is, stort het dan in de voor bekleedde bakvorm. Druk goed aan, zodat het een stevige koek wordt.
Bak voor ongeveer 15- 20 min in de oven of tot het goudbruin is geworden.
Laat het voor 10 min afkoelen in het blik, stort vervolgens op een rooster om het verder koud te laten worden, snijd in repen.
Als je ze voor later maakt, vries ze dan in.