Rataplan
Mankinds only hope
Laatst bewerkt:
jaren terug kreeg ik van een collega een recept voor het bereiden van muskusrat, ook bekend onder de naam waterkonijn.
Deze collega had het op zijn beurt ook gekregen van een oud collega, die het had overgenomen uit een uitgave van muskusrat&beheer, wat zover ik weet, niet meer wordt gepubliceerd.
Zelf heb ik het nog niet gegeten, al staat deze wens nog steeds op mijn lijstje.
Nu komt de goede tijd er aan om ze te vangen en dus ook de mogelijkheid.
Muskusrat uit de oven;
Benodigd;
2 muskusratten
1 ui
Bloem
8 plakken bacon
Azijn
Zout
Peper
Vervolgens;
Gebruik van de muskusratten alleen de achterpoten en schouders.
Let erop dat je bij het ontweiden de klieren in de liezen niet raakt.
Verwijder zoveel mogelijk witte peetjes in iedere poot.
Stop de muskusrat, samen met een in stukken gesneden ui, in een pan water en kook dit gedurende 30 min.
Haal het vlees uit het water, droog het en wentel het in de bloem.
Leg het vlees vervolgens in een braadslede.
Bestrooi dit met zout en peper en leg de bacon bovenop het vlees.
Voeg een kwart kopje natuurazijn en een kwart kopje water toe en zet de braadslede in de oven, boven het midden.
Rooster het vlees tot het een mooie bruine kleur heeft.
Bedruip het vlees regelmatig met de jus uit de braadslede.
Het vlees van de muskusrat is van zichzelf vrij droog.
Dien dit gerecht met bijvoorbeeld aardappelpuree, rode kool en ( zelfgemaakte) appelcompote.
Eet smakelijk.
Extra mogelijkheid;
Gebraden muskusrat;
Ontweid de muskusrat en deel hem in stukken.
Maak een marinade van wijn, knoflook, tijm, rozemarijn, peper, zout en 8 eetlepels jenever.
Dompel de muskusrat hierin en laat deze vervolgens 5 uur in de koelkast staan.
Vervolgens in 1,5 uur knapperig braden.
Eet smakelijk.
Deze collega had het op zijn beurt ook gekregen van een oud collega, die het had overgenomen uit een uitgave van muskusrat&beheer, wat zover ik weet, niet meer wordt gepubliceerd.
Zelf heb ik het nog niet gegeten, al staat deze wens nog steeds op mijn lijstje.
Nu komt de goede tijd er aan om ze te vangen en dus ook de mogelijkheid.
Muskusrat uit de oven;
Benodigd;
2 muskusratten
1 ui
Bloem
8 plakken bacon
Azijn
Zout
Peper
Vervolgens;
Gebruik van de muskusratten alleen de achterpoten en schouders.
Let erop dat je bij het ontweiden de klieren in de liezen niet raakt.
Verwijder zoveel mogelijk witte peetjes in iedere poot.
Stop de muskusrat, samen met een in stukken gesneden ui, in een pan water en kook dit gedurende 30 min.
Haal het vlees uit het water, droog het en wentel het in de bloem.
Leg het vlees vervolgens in een braadslede.
Bestrooi dit met zout en peper en leg de bacon bovenop het vlees.
Voeg een kwart kopje natuurazijn en een kwart kopje water toe en zet de braadslede in de oven, boven het midden.
Rooster het vlees tot het een mooie bruine kleur heeft.
Bedruip het vlees regelmatig met de jus uit de braadslede.
Het vlees van de muskusrat is van zichzelf vrij droog.
Dien dit gerecht met bijvoorbeeld aardappelpuree, rode kool en ( zelfgemaakte) appelcompote.
Eet smakelijk.
Extra mogelijkheid;
Gebraden muskusrat;
Ontweid de muskusrat en deel hem in stukken.
Maak een marinade van wijn, knoflook, tijm, rozemarijn, peper, zout en 8 eetlepels jenever.
Dompel de muskusrat hierin en laat deze vervolgens 5 uur in de koelkast staan.
Vervolgens in 1,5 uur knapperig braden.
Eet smakelijk.