ReadyMom
Prepper goeroe
Een verzameltopic om recepten te plaatsen van hapjes die je van tevoren kan maken om op feestjes te serveren. Scheelt weer wat werk om het je gasten naar de zin te maken. (Of als je gewoon eens trek hebt in wat anders te snacken natuurlijk )
Voel je vrij recepten toe te voegen, reageren mag maar wel graag alleen inhoudelijk.
Mini gehaktballetjes (voor ongeveer 20-25 balletjes)
* pakje van ongeveer 300 gram gehakt (ik gebruik liefst halfom)
* 1 klein ei
* paneermeel
* peper en zout naar smaak
* smaaktoevoegingen naar wens
Alles bij elkaar mikken in een kom, goed doorkneden, boter verhitten in braadpan, balletjes draaien van ongeveer 2 cm doorsnede, even op hoog vuur om en om goed bruin laten worden en vervolgens op laag vuur een poosje door laten sudderen. Als ze gaar zijn kan je er naar wens nog wat jus of saus bij maken en nog kort door laten pruttelen. Na afkoelen in een bakje of zakje in de vriezer.
Smaak-suggesties;
* italiaans: Italiaanse kruiden, Paprikapoeder, teentje knoflook of knoflookpoeder, uitje/sjalotje. Lekker in een sausje van gefruit uitje met tomatenpuree en wat kookroom.
* Provençaalse kruiden, gedroogd tomaatje fijngehakt, evt uitje. Lekker met een tomatensaus of sausje met zoete ondertoon (bijv sinaasappel).
* kerrie, grove mosterd en wat groene kruiden zoals bieslook. Evt kerrie-roomsausje.
* verzin zelf maar verder
Voel je vrij recepten toe te voegen, reageren mag maar wel graag alleen inhoudelijk.
Mini gehaktballetjes (voor ongeveer 20-25 balletjes)
* pakje van ongeveer 300 gram gehakt (ik gebruik liefst halfom)
* 1 klein ei
* paneermeel
* peper en zout naar smaak
* smaaktoevoegingen naar wens
Alles bij elkaar mikken in een kom, goed doorkneden, boter verhitten in braadpan, balletjes draaien van ongeveer 2 cm doorsnede, even op hoog vuur om en om goed bruin laten worden en vervolgens op laag vuur een poosje door laten sudderen. Als ze gaar zijn kan je er naar wens nog wat jus of saus bij maken en nog kort door laten pruttelen. Na afkoelen in een bakje of zakje in de vriezer.
Smaak-suggesties;
* italiaans: Italiaanse kruiden, Paprikapoeder, teentje knoflook of knoflookpoeder, uitje/sjalotje. Lekker in een sausje van gefruit uitje met tomatenpuree en wat kookroom.
* Provençaalse kruiden, gedroogd tomaatje fijngehakt, evt uitje. Lekker met een tomatensaus of sausje met zoete ondertoon (bijv sinaasappel).
* kerrie, grove mosterd en wat groene kruiden zoals bieslook. Evt kerrie-roomsausje.
* verzin zelf maar verder