Sabrina
Senior Prepper
Als je in een shtf rauw vlees gaat bereiden, hoe bedacht moet je dan zijn op bacteriën?
Ik zal even toelichten waar de vraag vandaan komt; al zo lang ik me kan herinneren gourmetten mijn ouders en ik elk jaar op nieuwjaarsdag. Een leuke traditie, maar mijn nieuwe partner keek er raar van op dat wij allemaal één vork (per persoon) gebruiken. Dus het rauwe vlees wordt met dezelfde vork op de bakplaat gelegd als waarmee het op ons bord belandt.
Nooit eerder had ik er van gehoord dat dit gevaarlijk zou kunnen zijn en we hebben ook allemaal nog nooit medische klachten gehad na de gourmet. Op internet verschillen de meningen over dit onderwerp.
De reden waarom ik dit hier post, is omdat ik nieuwsgierig ben naar meningen en ervaringen die niet gekleurd zijn door richtlijnen die door instanties zijn voorgeschreven. In een shtf zul je waarschijnlijk ook geen apart bestek ter beschiķking hebben.
Ik zal even toelichten waar de vraag vandaan komt; al zo lang ik me kan herinneren gourmetten mijn ouders en ik elk jaar op nieuwjaarsdag. Een leuke traditie, maar mijn nieuwe partner keek er raar van op dat wij allemaal één vork (per persoon) gebruiken. Dus het rauwe vlees wordt met dezelfde vork op de bakplaat gelegd als waarmee het op ons bord belandt.
Nooit eerder had ik er van gehoord dat dit gevaarlijk zou kunnen zijn en we hebben ook allemaal nog nooit medische klachten gehad na de gourmet. Op internet verschillen de meningen over dit onderwerp.
De reden waarom ik dit hier post, is omdat ik nieuwsgierig ben naar meningen en ervaringen die niet gekleurd zijn door richtlijnen die door instanties zijn voorgeschreven. In een shtf zul je waarschijnlijk ook geen apart bestek ter beschiķking hebben.