• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Salisbury steak

phtvs

Sysop
Admin
Vanavond weer aan het kokkerellen geweest en Salisbury steaks gemaakt. Heerlijk gerecht met paddenstoelensaus. Erbij verse sperziebonen en pommes duchesse.

salisbury steak.png


Ingrediënten
½ ui
500 gr rundergehakt
80 gr paneermeel
1 ei
2 el ketchup
1 teen knoflook
1 tl Worcestershiresaus
¼ tl mosterdpoeder
Peper en zout
Boter om in te bakken
Voor de saus:
½ ui
2 tenen knoflook
250 gr champignons
30 gr boter
2 el bloem
350 ml runderbouillon
2 tl Worcestershiresaus
¼ tl uienpoeder
Peper en zout

Snipper de halve ui en kneed deze met alle andere ingrediënten voor de steak door elkaar. Vorm hier vier stevige gehaktballen van en duw ze plat tot een ovaal van ongeveer 2 centimeter dik. Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de steaks kort aan beide kanten tot ze bruin zijn. Ze hoeven nog niet gaat te zijn. Haal de steaks uit de pan en leg ze opzij.

Snij de andere ui voor de saus in halve ringen en pers de knoflook uit. Fruit deze een paar minuten in dezelfde pan tot de ui glazig wordt. Snij ondertussen de champignons in plakjes en bak ze een paar minuten mee. Smelt de boter bij de champignons in de pan en roer de bloem hier doorheen, blijf even roeren en giet dan beetje bij beetje al roerend de runderbouillon in de pan. Roer vervolgens de Worcestershiresaus en de kruiden ook door de saus.

Doe de steaks terug in de pan bij de saus en doe de deksel erop. Laat alles op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.

bron: https://amerikaansekeuken.nl/recept/salisbury-steak/

pommes.png
Pommes duchesse

Ingrediënten​


  • 500 gram kruimige aardappels geschild
  • 1 eidooier
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • zout, peper en nootmuskaat
  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree.
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn.
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond (ik gebruikte Wilton 1M) en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
bron: https://www.laurasbakery.nl/zelf-pommes-duchesse-maken/


 
Terug
Bovenaan