RockyFlats
Ruttaan
Laatst bewerkt:
Dit lijkt mij een prima draadje voor allerhande zelfgemaakte siropen.
Vergeet het bocht dat men in de supermarkt verkoopt: het is duur, waterig, smaakt naar niets en staat vaak stijf van de chemie
Ik drink graag water met een beetje smaak, en heb een siroop "ontdekt" die heerlijk smaakt. Nu in water uit de kraan en straks wellicht in water gefilterd door een oude sok, dat maakt niet uit want lekker smaken doet het.
Ik nodig graag ieder uit om zijn/haar siroop hier te verklappen, en trap alvast af.
Mijn geheim is wat kilo's limoenen... Ik ben die aan het persen om mijn voorraad siroop aan te vullen. Het recept is simpel: pers limoenen uit en breng het sap samen met zo'n 2,5 kg suiker en twee eetlepels citroenzuur (per totaal 5-6 liter) aan de kook. Spoel glazen flessen even in wat water met PuroOxi, dat reinigt en ontsmet perfect, en vul die direct vanuit de pan. Van die pastasaus-flessen zijn ideaal, en hebben een klik-deksel dat zich bij het afkoelen laat horen.
Ook andere sappen met een uitgesproken smaak lenen zich er m.i. voor om siroop van te maken. Een enkele centimeter siroop geeft al een prima smaak aan een anders "vlak/plat" smakend glas water. Het beetje citroenzuur conserveert ook en versterkt de smaak. En de suiker geeft het net even een beetje "body". In de gin zou het ook wel smaken @martin

Gewoon puur sap met wat suiker. Er is geen inkoken of ander moeilijks nodig. Ik vermoed dat er van een pak goede sinaasappelsap evengoed lekkere siroop te maken valt. Zo vertienvoudig je eenvoudigweg een pak sap!
Maar kan je, zoals ik, relatief goedkoop een partij citrusvruchten bemachtigen dan is zelf persen wel het leukst. Ik betaalde €3,50 per 4 kg biologische limoenen, en tegen sluitingstijd op de markt, is daarop best kans. Zelf betaalt de marktkoopman er vaak minder voor.
Vergeet het bocht dat men in de supermarkt verkoopt: het is duur, waterig, smaakt naar niets en staat vaak stijf van de chemie

Ik drink graag water met een beetje smaak, en heb een siroop "ontdekt" die heerlijk smaakt. Nu in water uit de kraan en straks wellicht in water gefilterd door een oude sok, dat maakt niet uit want lekker smaken doet het.
Ik nodig graag ieder uit om zijn/haar siroop hier te verklappen, en trap alvast af.
Mijn geheim is wat kilo's limoenen... Ik ben die aan het persen om mijn voorraad siroop aan te vullen. Het recept is simpel: pers limoenen uit en breng het sap samen met zo'n 2,5 kg suiker en twee eetlepels citroenzuur (per totaal 5-6 liter) aan de kook. Spoel glazen flessen even in wat water met PuroOxi, dat reinigt en ontsmet perfect, en vul die direct vanuit de pan. Van die pastasaus-flessen zijn ideaal, en hebben een klik-deksel dat zich bij het afkoelen laat horen.
Ook andere sappen met een uitgesproken smaak lenen zich er m.i. voor om siroop van te maken. Een enkele centimeter siroop geeft al een prima smaak aan een anders "vlak/plat" smakend glas water. Het beetje citroenzuur conserveert ook en versterkt de smaak. En de suiker geeft het net even een beetje "body". In de gin zou het ook wel smaken @martin


Gewoon puur sap met wat suiker. Er is geen inkoken of ander moeilijks nodig. Ik vermoed dat er van een pak goede sinaasappelsap evengoed lekkere siroop te maken valt. Zo vertienvoudig je eenvoudigweg een pak sap!

Maar kan je, zoals ik, relatief goedkoop een partij citrusvruchten bemachtigen dan is zelf persen wel het leukst. Ik betaalde €3,50 per 4 kg biologische limoenen, en tegen sluitingstijd op de markt, is daarop best kans. Zelf betaalt de marktkoopman er vaak minder voor.
