Flos
SHTF Expert
Een beetje prepper zorgt zelf of voor een deel voor zijn eigen eten. En dat van zijn gezin.
Naast een eigen moestuin kippen in een ren konijnen in een hok en ander klein vee .
Ga die ook jagen en vissen.
De gekweekt dieren moeten ook geslacht worden. Slachten altans voor grotere dieren varkens en runderen was vroeger een herfst of winter activiteit. Nu is slachten band werk geworden en gaat dat het hele jaar door.
Maar hoe zit dat nu als jij zelf jou kip slacht in maanden als juli en augustus? Wat neem je als voorzorg je wilt toch het vlees van jou gekweekt dieren opeten en dan liefst nog met smaak ook.
De grootste vijand zijn insecten en dan de temperatuur.
Om het laatste op te lossen beging ik er s' morgens vroeg aan en moet zeker klaar zijn voor 10.00u liefst vroeger. Na het slachten heb je nog een heleboel op kuis werk dat reken ik normaal niet in bij de slacht tijd.
Maar insecten dat is weer een ander verhaal.
Waar dieren worden gekweekt zijn er normaal meer vliegen dan elders.
Dus daar moet je zover mogelijk vandaan.
Ik dood mijn dieren snel en vakkundig het bloed stroomt ik een bak met water dat aan de riolering is verbonden. Door vers water toe te voegen blijft het min of meer proper.
Dood niet al te veel dieren in een keer ..
Kippen hanen fazanten pluk ik nat . Dwz na in warm water gedompeld plukken.
Bij meerdere pluk ik machinaal dit gaat sneller.
Dieren zoals duiven en eenden pluk je droog.
Het ontwijden doe ik in mijn 2de keuken. Dit bevindt zich in mijn loods.
Om geen last te hebben van insecten gaat vooral de deur dicht want de geur van bloed trekt die rot beesten aan.
En omdat vliegen en bromvliegen niet graag in de tocht zitten laat ik een ventilator draaien.
Het besterven van dieren doe ik zoveel mogelijk inde koelkast. Maar dat lukt niet altijd.
Daarom heb ik een klein kamertje ( het was ooit een douchcel ) waar ik de geslachte dieren in op hang. In het donker. Alle kieren zijn dicht geplakt zelfs het sleutel gat.
Zijn er onder jullie die hier ook ervaring mee hebben?
En hoe los je de problemen op.
Naast een eigen moestuin kippen in een ren konijnen in een hok en ander klein vee .
Ga die ook jagen en vissen.
De gekweekt dieren moeten ook geslacht worden. Slachten altans voor grotere dieren varkens en runderen was vroeger een herfst of winter activiteit. Nu is slachten band werk geworden en gaat dat het hele jaar door.
Maar hoe zit dat nu als jij zelf jou kip slacht in maanden als juli en augustus? Wat neem je als voorzorg je wilt toch het vlees van jou gekweekt dieren opeten en dan liefst nog met smaak ook.
De grootste vijand zijn insecten en dan de temperatuur.
Om het laatste op te lossen beging ik er s' morgens vroeg aan en moet zeker klaar zijn voor 10.00u liefst vroeger. Na het slachten heb je nog een heleboel op kuis werk dat reken ik normaal niet in bij de slacht tijd.
Maar insecten dat is weer een ander verhaal.
Waar dieren worden gekweekt zijn er normaal meer vliegen dan elders.
Dus daar moet je zover mogelijk vandaan.
Ik dood mijn dieren snel en vakkundig het bloed stroomt ik een bak met water dat aan de riolering is verbonden. Door vers water toe te voegen blijft het min of meer proper.
Dood niet al te veel dieren in een keer ..
Kippen hanen fazanten pluk ik nat . Dwz na in warm water gedompeld plukken.
Bij meerdere pluk ik machinaal dit gaat sneller.
Dieren zoals duiven en eenden pluk je droog.
Het ontwijden doe ik in mijn 2de keuken. Dit bevindt zich in mijn loods.
Om geen last te hebben van insecten gaat vooral de deur dicht want de geur van bloed trekt die rot beesten aan.
En omdat vliegen en bromvliegen niet graag in de tocht zitten laat ik een ventilator draaien.
Het besterven van dieren doe ik zoveel mogelijk inde koelkast. Maar dat lukt niet altijd.
Daarom heb ik een klein kamertje ( het was ooit een douchcel ) waar ik de geslachte dieren in op hang. In het donker. Alle kieren zijn dicht geplakt zelfs het sleutel gat.
Zijn er onder jullie die hier ook ervaring mee hebben?
En hoe los je de problemen op.