Ray
SHTF Expert
Uitgebreid artikel uit Drenthe over de diverse soorten slakken, hun eetbaarheid en methodes om ze gereed te maken voor consumptie. Met een link naar een Belgische radio uitzending en video van een slakkenkwekerij: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/17...opeten-maar-kun-je-deze-slakken-ook-zelf-eten
Zelf heb ik ook weleens de stoute schoenen aangetrokken om een maaltje segrijnslakken te bereiden, nadat ik in mijn jeugd al eens kennis maakte met een stoofpotje roadkill aangevuld met huisslakken. De segrijnslakken waren erg lekker, eigenlijk precies als het schaaltje uit het restaurant, maar het is al met al wel een heel werk.
Uit eigen ervaring: Je kunt segrijnslakken (de lekkerste) lokken met een wijn gedrenkt lapje, of wijn op een schoteltje. Als ze er zitten, komen ze er massaal op af. Ik kwam hier achter, omdat ik een zo'n sproeier met pomp gevuld had met water en een beetje wijn tegen de bladluizen. Het ding stond in het late zonnetje waardoor het overdrukventiel zachtjes wat lucht uitliet en er een ware parade van segrijnslakken op gang kwam richting de bron.
Zelf heb ik ook weleens de stoute schoenen aangetrokken om een maaltje segrijnslakken te bereiden, nadat ik in mijn jeugd al eens kennis maakte met een stoofpotje roadkill aangevuld met huisslakken. De segrijnslakken waren erg lekker, eigenlijk precies als het schaaltje uit het restaurant, maar het is al met al wel een heel werk.
Uit eigen ervaring: Je kunt segrijnslakken (de lekkerste) lokken met een wijn gedrenkt lapje, of wijn op een schoteltje. Als ze er zitten, komen ze er massaal op af. Ik kwam hier achter, omdat ik een zo'n sproeier met pomp gevuld had met water en een beetje wijn tegen de bladluizen. Het ding stond in het late zonnetje waardoor het overdrukventiel zachtjes wat lucht uitliet en er een ware parade van segrijnslakken op gang kwam richting de bron.