• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Spinaziequiche

Stuudje

SHTF Expert
Moderator
Spinaziequiche met champignons.

450 gram spinazie
100 gram (kastagne)champignon
teentje knoflook
4 eieren
pakje houdbare slagroom
100 gram geraspte kaas
eventueel wat pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Snijd de champignons.
Was de spinazie.
Vet een ovenschaal of springvorm in.

Bak de champignons in een droge wok op hoog vuur tot ze hun eigen vocht gaan afgeven en net beginnen te garen. Haal de champignons uit de wok.
Doe nu wat olie in de wok en doe de spinazie erin, knijp het teentje knoflook boven de spinazie uit. Blijf omscheppen tot de spinazie voldoende is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht er een beetje uit.
Klop in een schaaltje de 4 eieren goed los met slagroom. Doe er wat peper en zout bij.
Doe eerst de uitgelekte spinazie en de champignons bij het eimengsel en dan in de ovenschaal.
Strooi een klein handje pijnboompitten erover.

Bak de spinaziequiche ongeveer 30 minuten.
Halverwege de baktijd de geraspte kaas erover strooien.

Ook lekker als koude lunch mee te nemen of als je muffinvormpjes hebt om het daarin te maken.

quiche1.gif
 
En kijk nog meer taart. :) En weer een leuke tip erbij... die muffinvormpjes zijn natuurlijk super handig voor ons oogstfeestje binnenkort... dan wordt het wel snijbiet ipv spinazie, dat staat er genoeg. :cool:

IMG_2421.JPG
 
Terug
Bovenaan