Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Ik kwam laatst dit filmpje tegen over hoe je supermakkelijk turks brood kunt maken zonder oven.
Ai nee, geen idee. Misschien even mee experimenteren? Afbakbroodjes gaan op 220 graden volgens mij.Welke temperatuur is nodig om dit in de oven te bakken, weet iemand dat?
Dat is een super idee ik ben ook gek op die tomaatjes Wij maken ze zelf. Is erg lekker!We hebben ze weer gemaakt vandaag en zongedroogde tomaten uit olie door het deeg gedaan.
paratha is a flatbread that originated in the Indian Subcontinent. Everyones favourite here ...people call it with different names in different regions .parantha, forota (in Sylheti), parauntha, prontha, parontay, porota (in Bengali), palata (pronounced: [pəlàtà]; in Burma), and farata
@Flos :
500 g meel
150 ml warme melk
150 ml warm water;
1 tl zout
2 tl drige gist;
3 tl olijf olie;
Gehakte peterselie,
chili vlokken.
Mix de bloem met het zout en gist. Doe de warme melk en water er bij en kneed tot dat de vloeistoffen geabsorbeerd zijn. Doe de olijfolie er bij en kneed tot dat er een glad deeg is gevormt (+- 10min). Kneed de deeg tot een bal, smeer in met een beetje olie en laat deze reizen tot dat het deeg in volume is verdubbeld. Wanneer het deeg is gerezen, verdeel je dezr in 6 ballen. Vervolgens rol je deze uit tot een platbrood en leg deze in een voorverwarmde pan op gemiddelde warmte. Bak de broden zo'n 2.5-3 min op beide zijden. Het midden moet omhoog komen tijdens het bakken, dan kan je eigenlijk zien dat het tijd word om deze om te draaien. Kwast de warme broden in met olie en strooi er wat chili en/of peterselie op.
Wij bakte deze in een gietijzeren pan welke we indirect verwarmde op de smoker, na de eerste keer omdraaien strooide wij er wat kaas over.
Het is niet verstandig het zout al met het gist te mengen. Zout doodt nl. het gist of de werking zal niet optimaal zijn. Dus beter het zout op het laatst toevoegen en het gist eerst in het lauwe water roeren.
"Het helpt het brood om kooldioxide gas dat wordt gevormd tijdens het rijzen vast te houden en ondersteunt zo een goed volume. Zout vertraagt fermentatie en enzymactiviteit in deeg. ... Wanneer zout en gist concurreren voor water, 'wint' het zout en wordt de werking van het gist vertraagd."