Gelukkig hebben ze hier in de buurt tegenwoordig een Appie,
maar daarvoor was het huilen met de pet op de grond.
Belgen hebben wat dat betreft, geen enkel dropgevoel.
Ga de AH binnen, ligt er fatsoenlijke drop in een kar. 'Ollanders.
Net als Calvé pindakaas, Unox rookworst, en de meest belangrijke.
Ik durf het bijna niet te zeggen maar: Bartje was een gigantische sukkel.
Ik ben bijna op mijn knieën gegaan, toen de AH hier Hak Hollandse Bruine bonen had.
Volgens de partner zijn bruine bonen, bruine bonen.
Ze is Belgisch en weet niet beter.
Voorraad is hier 10 potten, en alleen ik verorber die als tussendoor met rijst.
Denk dat de voorraden gaan minderen best een hoop kennis kan geven,
over wat je teveel hebt staan, te weinig, en wat eigenlijk ,niet te nassen, is.
Zo staan er hier spullen op voorraad , die de één eet, en de ander nier, en omgekeerd.
Dus niet overbodig, maar niet iets om gigantisch in te slaan.
Net als met kleren, wat je een jaar niet gebruikt, is overbodig.
Tomatenketchup hier, gaat tot eind houdbaarheid mee, overbodig dus om veel te kopen.
Terwijl Curry ketchup hier weer wel goed loopt.
Mosterd is er hier altijd een tekort, net als mayonaise, voor de zomer.
Dan worden er dus veel salades gemaakt.
Maar bedenk op voorhand, hagelslag, fruitslag, vlokken, drop, gestampte muisjes,
(Unox) Rookworst, het zijn schaarse middelen, in het buitenland.
Maar probeer een 'ollander eens Frikandellen (gehaktballen) met krieken (zure kersen)
voor te zetten. (Belgische delicatesse)