Piroska
Specialist
Hahaha komt ze weer met der varkens!
Komende week is het dan echt echt echt de tijd dat 2 van de 3 varkens geslacht en verwerkt gaan worden. De temperaturen zijn perfect, overdag een paar graden boven nul en in de nacht een paar er onder, zo heb ik alle tijd het vlees te verwerken zonder dat het snel bederft.
Ik ben al de hele week aan het voorbereiden, messen verzamelen, messen slijpen, hakbijl slijpen, plastic bakken verzamelen en schoonmaken, worstenvulmachine van de zolder, gehaktmolens boven tafel, vacumeermachine uit de kast.
Het plan is langzaam-warmgerookte beenham te maken. ( eerst pekelen en 10 uur warm roken) Schwartzwalder schinken waar ik het geheime recept van gekregen heb van een 90-jarige Duitse slager. Hongaarse droge worst , braadworst, gerookte en gedroogde spek. Verder ga ik reuzel uitkoken wat ik ga gebruiken voor bakken en braden en voor het maken van zeep.
Uiteraard zullen er dan nog veel karbonaadjes, gehakt en andere stukken de vriezer in gaan.
Omdat ik weinig vriesruimte heb probeer ik zoveel mogelijk vlees te roken en te drogen.
In dit topic zal ik verslag doen, met evt recepten, pekeltijden, rooktechnieken etc. De bloederige details zal ik achterwege laten
Komende week is het dan echt echt echt de tijd dat 2 van de 3 varkens geslacht en verwerkt gaan worden. De temperaturen zijn perfect, overdag een paar graden boven nul en in de nacht een paar er onder, zo heb ik alle tijd het vlees te verwerken zonder dat het snel bederft.
Ik ben al de hele week aan het voorbereiden, messen verzamelen, messen slijpen, hakbijl slijpen, plastic bakken verzamelen en schoonmaken, worstenvulmachine van de zolder, gehaktmolens boven tafel, vacumeermachine uit de kast.
Het plan is langzaam-warmgerookte beenham te maken. ( eerst pekelen en 10 uur warm roken) Schwartzwalder schinken waar ik het geheime recept van gekregen heb van een 90-jarige Duitse slager. Hongaarse droge worst , braadworst, gerookte en gedroogde spek. Verder ga ik reuzel uitkoken wat ik ga gebruiken voor bakken en braden en voor het maken van zeep.
Uiteraard zullen er dan nog veel karbonaadjes, gehakt en andere stukken de vriezer in gaan.
Omdat ik weinig vriesruimte heb probeer ik zoveel mogelijk vlees te roken en te drogen.
In dit topic zal ik verslag doen, met evt recepten, pekeltijden, rooktechnieken etc. De bloederige details zal ik achterwege laten