Vegetarische goulashsoep
Benodigdheden:
2 eetlepels kokosolie (of andere olie of vet)
1 grote ui (of 2 kleintjes), gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 winterwortels in blokjes
3 middelgrote aardappelen in blokjes
blik witte bonen in tomatensaus
1 blikje tomatenpuree
groentebouillonblokje (1 of 2, naar smaak dus)
pittige paprikapoeder (ca. 1 eetlepel)
eventueel: 1 groene paprika in kleine stukjes
Bak, in de soeppan, de uien en de knoflook (en eventueel de paprika) in de kokosolie.
Bestrooi met pittige paprikapoeder en voeg onmiddellijk wat water toe, zodat alles helemaal bedekt is.
Voeg nu ook de tomatenpuree en nog een 1/2 liter water en bouillonblokje toe en ook de stukje wortels en de aardappelen.
Laat het zachtjes pruttelen tot alles zacht wordt. Of doe als het vijf minuten gekookt heeft de pan in de hooikist. Voeg op het laatst het blik bonen toe en laat alles warm worden. Breng op smaak met paprikapoeder en bouillonpoeder.
De soep is het lekkerste als je het een paar uur te vroeg klaarmaakt zodat het tijd heeft om te 'rijpen'. Een dag eerder klaarmaken is nog beter.
Dit vind ik een fijne soep om in de hooikist te laten garen.
Benodigdheden:
2 eetlepels kokosolie (of andere olie of vet)
1 grote ui (of 2 kleintjes), gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 winterwortels in blokjes
3 middelgrote aardappelen in blokjes
blik witte bonen in tomatensaus
1 blikje tomatenpuree
groentebouillonblokje (1 of 2, naar smaak dus)
pittige paprikapoeder (ca. 1 eetlepel)
eventueel: 1 groene paprika in kleine stukjes
Bak, in de soeppan, de uien en de knoflook (en eventueel de paprika) in de kokosolie.
Bestrooi met pittige paprikapoeder en voeg onmiddellijk wat water toe, zodat alles helemaal bedekt is.
Voeg nu ook de tomatenpuree en nog een 1/2 liter water en bouillonblokje toe en ook de stukje wortels en de aardappelen.
Laat het zachtjes pruttelen tot alles zacht wordt. Of doe als het vijf minuten gekookt heeft de pan in de hooikist. Voeg op het laatst het blik bonen toe en laat alles warm worden. Breng op smaak met paprikapoeder en bouillonpoeder.
De soep is het lekkerste als je het een paar uur te vroeg klaarmaakt zodat het tijd heeft om te 'rijpen'. Een dag eerder klaarmaken is nog beter.
Dit vind ik een fijne soep om in de hooikist te laten garen.