Vanillevla
Ingrediënten
1/2 liter room of melk van de boer
1 vanillestokje opengesneden
1 eidooier
25 gram maïzena
40 gram suiker
Voorbereiding
Doe de melk in een pan, en schraap boven de room de zaadjes uit de vanillestokje.
Doe ook het vanillestokje in de melk, en breng alles langzaam tegen de kook aan. Laat tien minuten trekken, vis dan de vanillestokje eruit.
Meng suiker en maïzena, en roer hier met de eidooier een papje van.
Bereiding
Schep een lepel van de hete melk bij het maizenapapje, terwijl je roert. Schep weer een lepel melk erbij, en blijf roeren. Als het papje voldoende vloeibaar en opgewarmd is, giet je dit bij de resterende melk in de pan, terwijl je met een garde of mixer op lage stand blijft roeren. Verhit langzaam, blijf roeren totdat de vla is gebonden.
Zet het vuur uit, roer nog even, giet in een kom en dek de vla dan af met plasticfolie als je geen vel wilt.
Let op, deze vanillevla is niet knalgeel zoals uit de winkel, maar hij smaakt wél veel lekkerder.
Ik gebruik liever maizena dan DrOetkercustard omdat deze een specifieke chemische vanillesmaak heeft.
Als ik er aan kan komen koop ik (in een toko) Bird's custard powder, die heeft hier geen last van.
Om een vel te voorkomen kan je ook de bovenkant bestrooien met poedersuiker.
Ingrediënten
1/2 liter room of melk van de boer
1 vanillestokje opengesneden
1 eidooier
25 gram maïzena
40 gram suiker
Voorbereiding
Doe de melk in een pan, en schraap boven de room de zaadjes uit de vanillestokje.
Doe ook het vanillestokje in de melk, en breng alles langzaam tegen de kook aan. Laat tien minuten trekken, vis dan de vanillestokje eruit.
Meng suiker en maïzena, en roer hier met de eidooier een papje van.
Bereiding
Schep een lepel van de hete melk bij het maizenapapje, terwijl je roert. Schep weer een lepel melk erbij, en blijf roeren. Als het papje voldoende vloeibaar en opgewarmd is, giet je dit bij de resterende melk in de pan, terwijl je met een garde of mixer op lage stand blijft roeren. Verhit langzaam, blijf roeren totdat de vla is gebonden.
Zet het vuur uit, roer nog even, giet in een kom en dek de vla dan af met plasticfolie als je geen vel wilt.
Let op, deze vanillevla is niet knalgeel zoals uit de winkel, maar hij smaakt wél veel lekkerder.
Ik gebruik liever maizena dan DrOetkercustard omdat deze een specifieke chemische vanillesmaak heeft.
Als ik er aan kan komen koop ik (in een toko) Bird's custard powder, die heeft hier geen last van.
Om een vel te voorkomen kan je ook de bovenkant bestrooien met poedersuiker.