• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Voedsel en hygiëne

J

J.J

Gast
Blikken voor het openen eerst de deksel goed afnemen, en de opener goed schoon houden om directe besmetting tegen te gaan want je maakt er van alles mee open.
Een blikopener schoonmaken vergt iets meer aandacht, je open er de éne moment een blikje vis, cornedbeef en dan weer leverpastei, en vaak komt de blikopener weer zonder het af te wassen terug in de besteklade.

Oude vlees of keukenmessen met houten handvatten kunnen ruimte krijgen tussen het hout en de staal daar tussen kan zich een bron van schadelijke bacteriën schuil houden wat een heftige voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Hoe je ook aan het mes bent gehecht doe het weg. Verwen je zelf met een horeca top mes, die aan alle vereisten voldoet.
In een camper hoort het gewoon bij het keukengerei, en is het je vriend en ben je beschermt tegen tegen groot deel van besmettingen.
 
Blikken voor het openen eerst de deksel goed afnemen, en de opener goed schoon houden om directe besmetting tegen te gaan want je maakt er van alles mee open.
Een blikopener schoonmaken vergt iets meer aandacht, je open er de éne moment een blikjevis, conetbief en dan weer leverpastei, en vaak komt de blikopener weer zonder het af te wassen terug in de besteklade.
Ik heb echt gekeken of het blik niet verweerd was aan de binnenkant. Zou anders kunnen betekenen dat er zuurstof bij is gekomen of dat de inhoud is aangetast.
 
  • Leuk
Waarderingen: J.J
Terug
Bovenaan