Jannes
Prepper goeroe
Een tijdje geleden werd mij gevraagd door iemand of ik een topic wilde aanmaken met wat ik tot nu toe met mijn voedseldroger heb gedaan.
Bij deze.
Ik heb ca. een maand geleden een voedseldroger gekocht. Het is de Espressions EP5600 geworden.
Tot nu toe heb ik appels, champignons, aardbeien, paprika en gepureerde aardbei met banaan gedroogd.
Het is erg gemakkelijk: echt fout kan het niet gaan. En dat terwijl ik geen keukenprinses ofzo ben.
Toen ik de appels ging drogen kwam ik erachter dat ik ze niet helemaal netjes gesneden had. Ze waren namelijk niet allemaal even dik. Dit is wel handig met drogen, omdat dikkere stukken nu eenmaal langer moeten drogen dan dunnere. Dit heb ik opgelost door de dunnere eerder te verwijderen en de dikkere wat langer in de droger ge houden. Wat daarna nog niet helemaal droog was, heb ik meteen opgegeten.
(De rest volgde de dag zelf en een dag later door mij en de rest van de familie...)
Ik heb ook gepureerde aardbeien gedroogd. Daar heb ik wat foto’s van. Het moest er erg lang in. Zo’n 10-12 uur. Misschien was mijn puree te dik en moest het daarom langer. Geen idee. Daardoor heb ik mij vergist in de tijd en ben ik zo eigenwijs geweest om ‘s nachts op te staan om de bakken te wisselen en om te kijken of het al droog was. Het resultaat mag er zijn, want het smaakt erg goed. Het smaakt een beetje naar winegums. Jammie!
Bij deze.
Ik heb ca. een maand geleden een voedseldroger gekocht. Het is de Espressions EP5600 geworden.
Tot nu toe heb ik appels, champignons, aardbeien, paprika en gepureerde aardbei met banaan gedroogd.
Het is erg gemakkelijk: echt fout kan het niet gaan. En dat terwijl ik geen keukenprinses ofzo ben.
Toen ik de appels ging drogen kwam ik erachter dat ik ze niet helemaal netjes gesneden had. Ze waren namelijk niet allemaal even dik. Dit is wel handig met drogen, omdat dikkere stukken nu eenmaal langer moeten drogen dan dunnere. Dit heb ik opgelost door de dunnere eerder te verwijderen en de dikkere wat langer in de droger ge houden. Wat daarna nog niet helemaal droog was, heb ik meteen opgegeten.
(De rest volgde de dag zelf en een dag later door mij en de rest van de familie...)
Ik heb ook gepureerde aardbeien gedroogd. Daar heb ik wat foto’s van. Het moest er erg lang in. Zo’n 10-12 uur. Misschien was mijn puree te dik en moest het daarom langer. Geen idee. Daardoor heb ik mij vergist in de tijd en ben ik zo eigenwijs geweest om ‘s nachts op te staan om de bakken te wisselen en om te kijken of het al droog was. Het resultaat mag er zijn, want het smaakt erg goed. Het smaakt een beetje naar winegums. Jammie!