Jasje
Prepper goeroe
Laatst bewerkt:
Ik zocht een systeem van een voedselvoorraad-systeem (meerdere personen) die makkelijk kan rouleren en waarbij snel te zien is hoe groot deze is. Het bijhouden diende minimaal te zijn en inzicht te geven of er tht-datums verlopen zonder dat ik allerlei blikken ervoor moet gaan schuiven. En er moest rekening gehouden worden met de rekbaarheid van de vermelde houdbaarheidsdatums.
Het verwerken van calorieën etc. vindt ik te ver doorgeschoten en verwerk ik derhalve ook niet.
Ik gebruik bijvoorbeeld curver Uniboxen van 30ltr. en daar stel ik menu's in samen voor 4 personen voor minimaal 1 week van hetgeen er normaliter gegeten wordt.
Hoewel ik er ook andere dingen in weg prop om de ruimte te vullen gaat het vooral om het voedsel.
Op iedere box komt een uitdraai met daarop:
* Boxnummer + datum samenstelling
* Producten met (uitlek-)gewicht en aantallen (blik/pot/pak).
* THT-datum
* Hoeveel tijd houdbaar
* Hoeveel tijd houdbaar met overscheiden van een opgegeven aantal dagen.
Omdat de sheet digitaal is wordt middels een formule per rij een kleurcode (voorwaardelijke opmaak) gegeven van de laatste kolom. Zo is in één oogopslag te zien welke producten op enig moment moeten gaan rouleren zonder dat je daarvoor door je daadwerkelijke voorraad hoeft te loeren.
Op deze wijze weet je voor hoeveel weken/maanden je voedsel hebt staan en houdt je kant en klare variatie (per week) die ook bij het rouleren ingezet kan worden. Makkelijk als dynamische, digitale sheet maar functioneert ook zonder. En ik kom zo niet snel met een aanvulling in het topic “Wat hebben jullie gegeten voorbij de THT datum?” terecht. Hebben jullie ook een systeem en zo ja, hoe ziet die er dan uit?
Het verwerken van calorieën etc. vindt ik te ver doorgeschoten en verwerk ik derhalve ook niet.
Ik gebruik bijvoorbeeld curver Uniboxen van 30ltr. en daar stel ik menu's in samen voor 4 personen voor minimaal 1 week van hetgeen er normaliter gegeten wordt.
Hoewel ik er ook andere dingen in weg prop om de ruimte te vullen gaat het vooral om het voedsel.
Op iedere box komt een uitdraai met daarop:
* Boxnummer + datum samenstelling
* Producten met (uitlek-)gewicht en aantallen (blik/pot/pak).
* THT-datum
* Hoeveel tijd houdbaar
* Hoeveel tijd houdbaar met overscheiden van een opgegeven aantal dagen.
Omdat de sheet digitaal is wordt middels een formule per rij een kleurcode (voorwaardelijke opmaak) gegeven van de laatste kolom. Zo is in één oogopslag te zien welke producten op enig moment moeten gaan rouleren zonder dat je daarvoor door je daadwerkelijke voorraad hoeft te loeren.
Op deze wijze weet je voor hoeveel weken/maanden je voedsel hebt staan en houdt je kant en klare variatie (per week) die ook bij het rouleren ingezet kan worden. Makkelijk als dynamische, digitale sheet maar functioneert ook zonder. En ik kom zo niet snel met een aanvulling in het topic “Wat hebben jullie gegeten voorbij de THT datum?” terecht. Hebben jullie ook een systeem en zo ja, hoe ziet die er dan uit?