Henk88
Diehard Prepper
Beste Preppers,
Recent ben ik begonnen met zelf brood bakken (zowel met de hand als met een broodbakmachine) om weer iets meer afhankelijk te worden te worden van de verse bakker.
Nu heb ik ook recent de Dutch Weed Burger op (aanrader voor wie hem niet kent), dit is een vegetarische Burger van zeewier met een broodje verreikt met algen. Klinkt apart, is erg lekker. (https://dutchweedburger.com/).
Nu ben ik eens gaan zoeken en het blijkt dat algenpoeder ook populairder aan het worden is bij Bakkers in het algemeen (https://www.foodvalleysociety.com/groeiende-belangstelling-voor-nederlandse-algenburger/ ). Het schijnt een uitstekende eiwit vervanger te zijn voor dierlijk eiwit, kan milieuvriendelijk worden geproduceerd en het zit vol vitamine en jodium, wat handig is omdat thuisgebakte broden vaak minder jodium bevatten. Daarnaast is het een goede vervanger voor zout en suiker in brood, wat natuurlijk gezonder is.
Het probleem is echter dat ik bijna nergens iets kan vinden over het gebruik van algenpoeder in brood en waar dat poeder te kopen.
Een van de weinige algenpoeders specifiek geschikt voor het bakken in brood kwam ik tegen op een horecagroothandel https://www.hanos.nl/nl/Assortiment/Agf/Cressen,-kiemen-en-scheuten/Cressen/ALGENPOEDER-100%/p/34370119 . Echter per brood gebruik je maar 7 – 10 gram poeder en volgens de fabrikant is deze verpakking van 180 gram maar 7 dagen houdbaar na opening. Niet erg handig dus.
Een van de weinig recepten die ik tegenkwam van een thuisbakker https://marijebaktbrood.nl/2018/01/spirulina-broodjes-gezond-groen/ gebruikt gewoon 7 gram spirulinapoeder (hetzelfde wat je als voedingsupplement vind in veel biologische en natuurwinkels). Echter volgens diverse producten zou dit spul niet geschikt zijn om te verhitten en moet je het rauw consumeren.
Kortom, ik wil graag mn brood verreiken met algen, maar ik kom er niet echt uit hoe. Wie weet hier iets zinnigs over te zeggen? Andere originele tips om brood gezonder te maken zijn natuurlijk ook wel kom.
Groeten,
Henk.
Recent ben ik begonnen met zelf brood bakken (zowel met de hand als met een broodbakmachine) om weer iets meer afhankelijk te worden te worden van de verse bakker.
Nu heb ik ook recent de Dutch Weed Burger op (aanrader voor wie hem niet kent), dit is een vegetarische Burger van zeewier met een broodje verreikt met algen. Klinkt apart, is erg lekker. (https://dutchweedburger.com/).
Nu ben ik eens gaan zoeken en het blijkt dat algenpoeder ook populairder aan het worden is bij Bakkers in het algemeen (https://www.foodvalleysociety.com/groeiende-belangstelling-voor-nederlandse-algenburger/ ). Het schijnt een uitstekende eiwit vervanger te zijn voor dierlijk eiwit, kan milieuvriendelijk worden geproduceerd en het zit vol vitamine en jodium, wat handig is omdat thuisgebakte broden vaak minder jodium bevatten. Daarnaast is het een goede vervanger voor zout en suiker in brood, wat natuurlijk gezonder is.
Het probleem is echter dat ik bijna nergens iets kan vinden over het gebruik van algenpoeder in brood en waar dat poeder te kopen.
Een van de weinige algenpoeders specifiek geschikt voor het bakken in brood kwam ik tegen op een horecagroothandel https://www.hanos.nl/nl/Assortiment/Agf/Cressen,-kiemen-en-scheuten/Cressen/ALGENPOEDER-100%/p/34370119 . Echter per brood gebruik je maar 7 – 10 gram poeder en volgens de fabrikant is deze verpakking van 180 gram maar 7 dagen houdbaar na opening. Niet erg handig dus.
Een van de weinig recepten die ik tegenkwam van een thuisbakker https://marijebaktbrood.nl/2018/01/spirulina-broodjes-gezond-groen/ gebruikt gewoon 7 gram spirulinapoeder (hetzelfde wat je als voedingsupplement vind in veel biologische en natuurwinkels). Echter volgens diverse producten zou dit spul niet geschikt zijn om te verhitten en moet je het rauw consumeren.
Kortom, ik wil graag mn brood verreiken met algen, maar ik kom er niet echt uit hoe. Wie weet hier iets zinnigs over te zeggen? Andere originele tips om brood gezonder te maken zijn natuurlijk ook wel kom.
Groeten,
Henk.