Dreutel
Prepper goeroe
Natuurlijk kennen we allemaal de kip op ons bord, en bij de poelier zijn ook nog eenden, fazanten, patrijzen, en ander gevogelte te koop.
Uit verhalen van schipbreukelingen weet ik dat zij probeerden zeevogels te vangen, want in die situatie is al het eten welkom.
Ook heb ik wel gehoord dat meeuwen eigenlijk niet te eten zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn. In een boek van de bioloog Albert Beintema las ik dat hij zilvermeeuwen gegeten had. Die vogels waren geschoten om hun maaginhoud te onderzoeken, en dan is het zonde om de karkassen weg te gooien. Jonge zilvermeeuwen moet je een half uur bakken in boter en dan zijn ze zeer smakelijk! Zie het hoofdstuk 'Zilvermeeuwen' in: https://www.bol.com/nl/p/mijn-vogels/1001004004717955/. Oude zilvermeeuwen zijn zeer taai en niet makkelijk te eten.
Maar wat is nou een jonge zilvermeeuw? Zilvermeeuwen kunnen wel 40 jaar oud worden. (http://www.scholieren.com/werkstuk/1537), maar het verschil tussen een Zilvermeeuw van 10 jaar oud en één van 25 jaar of ouder is niet te zien.
Gelukkig kun je wel Zilvermeeuwen jonger dan 4 jaar herkennen, omdat die een ander verenkleed hebben. Het jong van de zilvermeeuw is in de eerste winter bruin met donkere vleugels en staart. Tweede winter vogels zijn bruin met meer wit bij kop en staart en lichtere tot grijze bovendelen. Derde winter vogels hebben een kleed dat vrijwel gelijk is aan het volwassen kleed maar met hier en daar een bruine vlek. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zilvermeeuw) Op de wikipediapagina staat ook een filmpje waarop je de verschillende jonge zilvermeeuwen kunt zien.
Dat meeuwen in het algemeen wel eetbaar zijn, mag ook blijken uit het feit dat in de Middeleeuwen de meeuw vaak op het menu stond. Hij werd gekookt en vervolgens gevuld met veel specerijen zoals peper, saffraan en kaneel. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Meeuwen_(vogels)#Bereidingswijze
Uit verhalen van schipbreukelingen weet ik dat zij probeerden zeevogels te vangen, want in die situatie is al het eten welkom.
Ook heb ik wel gehoord dat meeuwen eigenlijk niet te eten zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn. In een boek van de bioloog Albert Beintema las ik dat hij zilvermeeuwen gegeten had. Die vogels waren geschoten om hun maaginhoud te onderzoeken, en dan is het zonde om de karkassen weg te gooien. Jonge zilvermeeuwen moet je een half uur bakken in boter en dan zijn ze zeer smakelijk! Zie het hoofdstuk 'Zilvermeeuwen' in: https://www.bol.com/nl/p/mijn-vogels/1001004004717955/. Oude zilvermeeuwen zijn zeer taai en niet makkelijk te eten.
Maar wat is nou een jonge zilvermeeuw? Zilvermeeuwen kunnen wel 40 jaar oud worden. (http://www.scholieren.com/werkstuk/1537), maar het verschil tussen een Zilvermeeuw van 10 jaar oud en één van 25 jaar of ouder is niet te zien.
Gelukkig kun je wel Zilvermeeuwen jonger dan 4 jaar herkennen, omdat die een ander verenkleed hebben. Het jong van de zilvermeeuw is in de eerste winter bruin met donkere vleugels en staart. Tweede winter vogels zijn bruin met meer wit bij kop en staart en lichtere tot grijze bovendelen. Derde winter vogels hebben een kleed dat vrijwel gelijk is aan het volwassen kleed maar met hier en daar een bruine vlek. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zilvermeeuw) Op de wikipediapagina staat ook een filmpje waarop je de verschillende jonge zilvermeeuwen kunt zien.
Dat meeuwen in het algemeen wel eetbaar zijn, mag ook blijken uit het feit dat in de Middeleeuwen de meeuw vaak op het menu stond. Hij werd gekookt en vervolgens gevuld met veel specerijen zoals peper, saffraan en kaneel. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Meeuwen_(vogels)#Bereidingswijze