En daar komt weer een sausje.
Had de laatste pepers geplukt en daar zaten nog behoorlijk wat groene Oro De Equadors bij.
Dus ik dacht... laat ik een fris groen Hotsausje maken.
Vervolgens kwam het uitstel en aftel verhaal en tegen de tijd dat ik er mee aan de gang ging was een groot deel van de groene pepers toch geel geworden.
FRISGROENE HOTSAUCE
Wat heb ik dit keer gebruikt?
Ingrediënten:
- lading pepers: Oro de Equador en Madamme Jeannettes, groen en geel, paar Aribibi Gusano pepertjes
- anderhalve komkommer (in stukjes)
- 1 grote ui (in grove stukken)
- 1 bol knoflook (dit was de Morado) (in grove stukjes)
- 1 groene paprika (in stukjes)
- 4 Lime Leaves
- stukken schil plus sap van 1 limoen (+ de uitgeperste helften)
- scheutje azijn
- palmsuiker
- gember (in kleine stukjes)
- laos (in kleine stukjes)
- citroengras (2 stengels platslaan en in stukken erin)
- 1 blik ananas + sap (eventueel nog wat sap van nog een blik)
- beetje munt
- peper en zout
- groene kleurstof
Olie in de pan, knoflook en uien aanbakken, gember en laos erbij, paprika erbij.
Komkommer er bij en ook de limeleaves mogen erin, evenals het citroengras.
Scheutje azijn en limoensap + schil + helften erbij. Sudderen.
Tussendoor wel een beetje roeren natuurlijk.
Palmsuiker erin.
Ananas (in stukjes) erbij met het sap.
Warm laten worden... sudderen.
Zout en peper toevoegen.
Sudder sudder sudder.
Lime leaves en citroengras eruit vissen.
En dan in de blender of andere keukenmachien en fijnmalen.
Deze saus weer in de pan en proeven.
Zo nodig smaak wat bijstellen met wat azijn of suiker of limoensap. Eventueel nog wat extra munt laten meesudderen en daarna er weer uit vissen.
Tja... en omdat ie niet groen genoeg was heb ik wat groene kleurstof toegevoegd. Dit kun je natuurlijk ook weglaten.
Bekijk bijlage 10033
Vind ook deze weer heel lekker maar totaal anders dan de vorige sausjes omdat ik bij deze speciaal voor een frisse smaak ben gegaan.