V
Verwijderd lid 482
Gast
Russen blikken alles in, hier de voorraad voor in het veld

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
@Tanfana op welke temperatuur ga je dat nu weg zetten?
@Tanfana Heb je die deksels voor de foto ff dicht? Want er moet nu toch zuurstof bij kunnen?
Ziet er goed uit. Ben benieuwd hoe het gaat worden.![]()
Dikke BUMP !
Leuk onderwerp en ga van alles proberen, de allereerste gaat niet helemaal goed
Bekijk bijlage 27739
@Mayo Verschillende grote websites en speciale YouTube kanalen zeggen dat het kan en dat je het daarna nog 10 minuten moet verhitten (dus niet koud eten). Maar ik ben nog eens goed gaan zoeken en je hebt mij nu sterk in twijfel gezet en volgens verschillende expertise centrums moet het echt op 120 graden in een pressure canner. Ruim 95% van de besmettingen in de wereld ontstaat door verkeerd wecken heb ik inmiddels gelezen. Als ik fabrikanten lees, dan verhitten zij de groentes met lage zuren ook voor 3 minuten op 120 graden. En lees ik de meer Amerikaanse sites, dan geeft men ook aan dat dit helemaal niet kan.
Mijn vermoeden is nu, dat deze sites alles klakkeloos van elkaar overnemen en dat de informatie dus helemaal niet klopt welke ik voor waar heb aangenomen.
Ik ga geen onnodig risico nemen en heb het potje nog in de koelkast staan, dus breek hem morgen aan en weet dan in ieder geval of het wel vacuüm is getrokken, want dat betwijfel ik ook door mijn geknoei. Als ik op het dekseltje tik, dan klinkt het erg hol.
Ik zal het beter uitzoeken en ben blij dat je mij waarschuwt.![]()
Ik ga proberen deze maand heel zuinig te doen zodat ik wat over hou en hopelijk een echte pressure canner kan kopen.
https://www.preppers-shelter.nl/threads/geld-sparen-voor-en-door-preppen.6154/#post-146299