V
Verwijderd lid 1511
Gast
Vandaag heb ik de sterk uitgedunde prep voedsel voorraad weer wat meer op peil gebracht.Vrijwel alles uit deze voorraad wordt regulier gebruikt waaronder de droge zaken zoals zilvervliesrijst en volkorenpasta alsmede potten en blikken.
In het topic https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/hoe-droog-bulk-voedsel-het-beste-bewaren.3297/ staat veel nuttige info. Met name de opmerking : Je hebt ook mensen die een soort gevulde kast willen samenstellen waar ze daarna de komende 25 jaar niet meer naar om willen kijken is voor mij reden om hier op door te borduren. In aanvulling op de roulerende voorraad zoek ik ook wat extra buffers.
Ik vind de dure spullen met 25 jaar houdbaarheid niet nodig maar een jaar of 5 zou wel leuk zijn. De voorkeur gaat uit naar veel calorieen voor weinig geld die ook nog eens lang houdbaar zijn. Tegen de tijd dat het niet meer bruikbaar is gaat het de container in en koop ik nieuwe voorraad.
Zo heb ik een paar 5kg baaltjes witte rijst die nu 5 jaar over datum zijn. Er is nog niks aan te zien maar ik denk dat ze voor de zekerheid maar vervang.
Ook aardappel puree zit in de categorie "veel voor weinig" maar daarvan is de houdbaarheid erg beperkt. Wat ik vandaag in de diverse winkels tegenkwam had een THT datum tussen 9 en 12 maanden vanaf nu.
Heeft iemand een idee waarom dit zo kort is? Want wat kan er mis gaan met poederdroog zetmeel?
Welke andere voedingsmiddelen zou ik nog op kunnen nemen als extra?
In het topic https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/hoe-droog-bulk-voedsel-het-beste-bewaren.3297/ staat veel nuttige info. Met name de opmerking : Je hebt ook mensen die een soort gevulde kast willen samenstellen waar ze daarna de komende 25 jaar niet meer naar om willen kijken is voor mij reden om hier op door te borduren. In aanvulling op de roulerende voorraad zoek ik ook wat extra buffers.
Ik vind de dure spullen met 25 jaar houdbaarheid niet nodig maar een jaar of 5 zou wel leuk zijn. De voorkeur gaat uit naar veel calorieen voor weinig geld die ook nog eens lang houdbaar zijn. Tegen de tijd dat het niet meer bruikbaar is gaat het de container in en koop ik nieuwe voorraad.
Zo heb ik een paar 5kg baaltjes witte rijst die nu 5 jaar over datum zijn. Er is nog niks aan te zien maar ik denk dat ze voor de zekerheid maar vervang.
Ook aardappel puree zit in de categorie "veel voor weinig" maar daarvan is de houdbaarheid erg beperkt. Wat ik vandaag in de diverse winkels tegenkwam had een THT datum tussen 9 en 12 maanden vanaf nu.
Heeft iemand een idee waarom dit zo kort is? Want wat kan er mis gaan met poederdroog zetmeel?
Welke andere voedingsmiddelen zou ik nog op kunnen nemen als extra?