• Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.

Borium suppletie bij de behandeling van Arthritis/Arthrose.

Toevallig heb ik vandaag net magnesiumcitraat besteld. 500 gr voor €19,95. Gratis verzenden en nog 2,50 korting omdat ik me heb aangemeld voor de nieuwsbrief. Omdat het bedrijf mijn adres toch al kend gelijk een account aangemaakt zodat ik de volgende keer weer korting krijg.
 
Als je dat besteld hebt bij leefbewust.com zit er een maatlepeltje (voor ca. 1 g) bij. Magnesiumcitraat wil wel eens klonteren als je het toevoegt aan water. De beste manier van oplossen is: breng een maatlepeltje Mg-citraat in een DROOG glas en voeg hier in één keer een borrelglaasje water aan toe.
 
@Caitlin, dat komt omdat veel van die pillen het goedkope magnesium oxide bevatten, wat zeer slecht wordt opgenomen. Magnesiumcitraat echter, neemt een mens wel goed op. De hype van de smeerbare magnesium is alweer voorbij.
 
@Caitlin, dat komt omdat veel van die pillen het goedkope magnesium oxide bevatten, wat zeer slecht wordt opgenomen. Magnesiumcitraat echter, neemt een mens wel goed op. De hype van de smeerbare magnesium is alweer voorbij.

In het artikel hierboven wordt idd ook verteld dat citraat beter werkt, en magnesium-glycerofosfaat nog beter? Heb je het gelezen?

Edit:

Mijn persoonlijke ervaring met een spuitbus is trouwens dat het wel werkt, ik heb in al mijn zwangerschappen enorm last gehad van krampen in mijn kuit, en als ik dan magnesiumvlokken verdunde in een spuitflesje en dit gebruikte was het zo goed als weg. (Nu snap ik dat ik niet de doorsnee ben, en hey, wie weet placebo effect, maar misschien wel iets om over verder te lezen)
 
In het artikel hierboven wordt idd ook verteld dat citraat beter werkt, en magnesium-glycerofosfaat nog beter? Heb je het gelezen?
Tijdje geleden me daarin verdiept voor iemand die extra magnesium nodig had. Ik vind sites die tevens verkopen altijd ' lastig' op waarde te schatten.

De opname effectiviteit van magnesiumcitraat is al zeer hoog. Er zullen best magnesiumverbindingen zijn die nog beter worden opgenomen, maar het verschil zit achter de komma.

Ook wel van belang te letten op de calcium als je extra magnesium aan je dieet toevoegt, deze beïnvloeden elkaar, vandaar dat ze vaak samen toegediend worden. Als je alleen je magnesium inname verhoogt, dalen je calciumbloedwaarden. Vooral voor vrouwen iets om op te letten.
 
Magnesiumhydroxide en Magnesium oxide werken voornamelijk als laxeermiddel. Magnesium wordt ook dan zeer slecht opgenomen.
De opname van Magnesium uit Magnesiumcitraat is veel beter maar lang niet 100%. Het is echter goed betaalbaar. (Leefbewust.com).
Magnesium-L-threonaat en Mg-Glycerofosfaat (hierboven genoemd) zijn nóg beter en passeren ook de bloed-hersenbarriere goed.
Deze laatste twee producten zijn echter behoorlijk duur.
Magnesiumchloride in water is een laxeermiddel (oraal ingenomen), maar wordt door de huid beter opgenomen (magnesium oil).
De hoeveelheid Mg die wordt opgenomen wordt bepaald door de huid (oppervlak), de contact-tijd en de concentratie in de "magnesium oil".
Als je kramp hebt in de kuit kun je het net zogoed of zelfs beter op je buik smeren (groot oppervlak).
Ik raad altijd oraal Magnesiumcitraat aan uit prijs - effectiviteit overwegingen. De dosering is zéér reproduceerbaar. Ik heb aanwijzingen dat Borium (in de vorm van glucose-boraat complexen eveneens oraal de opname van Magnesium verbetert. Hierover schrijf ik nog eens.

Als Magnesium en Calcium samen worden ingenomen wordt zowel de Magnesium en Calcium beter opgenomen. Ik raad dit af omdat Calcium zich bij de moderne westerse mens in zich ruimschoots in de zachte weefsels ophoudt (bv. in de wanden van slagaders), denk aan "aderverkalking" en sommige vormen van staar.
Het westerse dieet bevat doorgaans veel Calcium. Magnesium speelt een rol bij het mobiliseren van Calcium uit de "zachte" weefsels en voert dit weer terug naar de botten waar het thuishoort. Borium speelt een sleutelrol in de zg. Magnesium-Calcium huishouding en daar gaat dit draadje over.
@Caitlin, @Ray, @Tanfana
 
Gekocht, " Puritan's Pride Boron 3 mg " ben benieuwd.
Is dit voor de behandeling van Artrites/Artrose? Bij het begin van de kuur wordt 2 pillen/dag (=6 mg) aanbevolen. Het wordt dan tevens sterk aanbevolen om tevens Magnesiumcitraat aan te schaffen. Dit is ook in pilvorm verkrijgbaar. Bij Magnesiumgebrek werkt de Borium niet.
Ik ben overigens zelf ook benieuwd.
 
@vheeswijk > de door @Sieb genoemde "puritan's pride boron" bevat borium citraat en borium aspartaat. Is dat beter of slechter of even goed als jouw recept?
Bovengenoemde producten zijn verglijkbaar met mijn recept als je begint met 2 of 3 pillen per dag. Het voordeel van mijn recept is dat het belachelijk goedkoop is. Je zou dus kunnen beginnen met de pillen om te kijken of het aanslaat en bij succes overgaan op mijn goedkope recept voor de onderhoud.
Bijsuppleren van Magnesiumcitraat is wel wenselijk!
 
Beste @vheeswijk,

Ondertussen heb ik borax en glucose in huis. Het wachten is op het sieradenweegschaal je. Maar ik wil eigenlijk niet wachten. Ik heb ergens gelezen dat je schreef dat een maatschepje een bepaald aantal mg borax was. Maar ik kan dat niet terug vinden. Weet je nog welk maatschepje?
 
@Tanfana
Eerste post in dit topic , ...

Hier staat hoe je van de in water opgeloste Borax 4 tot 5 ml kunt afmeten met een doseerschepje. Mijn vraag is met welk maatschepje je 4,6 gram Borax kunt afmeten om de oplossing te maken. Of hoe zwaar is 5 ml borax poeder.
 
Laatst bewerkt:
Bij de Blokker kun je een setje maatschepjes kopen. Deze schepjes zijn gebruikt voor het afwegen van Borax en Glucose.
============================
Maatschepje Borax Glucose
----------------------------
2,5 ml 1,3 gr -----
5,0 ml 2,7 gr 1,8 gr
7,5 ml 4,7 gr 3,3 gr
10 ml 6,8 gr 4,7 gr
15 ml ----- 7,8 gr
============================

Wegen blijkt veel nauwkeuriger en reproduceerbaarder.
Voor Borax gebruiken we het 7,5 ml maatcupje.
Voor Glucose gebruiken we het 15 ml maatcupje (is niet zo kritisch).
@Tanfana
 
Terug
Bovenaan