martin
Mankinds only hope
Ik ga toch nog maar eens een 2e poging wagen.
Ik zal met de input die ik heb gekregen een fractie meer water gebruiken want de verhouding was eigenlijk alsnog gelijk.
Ik zal ook gebruik maken van een theelepel ascorbinezuur.
En een mix van volkoren en wit (50% versus 50%)
Ik ga dan uitkomen op (ik zal het nog corrigeren als het alsnog iets anders zal worden)
330 ml. water
9 gram zout
10 gram boter
(of toch een paar lepels olie?)
250 gram volkorenmeel
250 gram bloem
7 gram droge gist
2 theelepel suiker
1 theelepel ascorbinezuur.
En ik zal die broodbakmachine in de schaduw zetten i.p.v. in de volle zon. Kan zijn dat ik hierdoor een te hoge temperatuur heb gecreëerd. (het is in Spanje "iets" warmer dan in Nederland)
En die appeltaart is wel een goede tip, maar ik wil eigenlijk met zo min mogelijk fossiele brandstof iets proberen te maken. Als ik een soort van zonneoven zou kunnen maken met een temperatuur van rond de 200 graden dan zou ik het wel willen proberen (ja ja, @RockyFlats dan zal ik wel met baking soda aan de slag willen gaan, maar dat ga ik niet doen met brood).
Ik weet niet of ik dit binnen enkele dagen voor elkaar ga krijgen. Het zou bewolkt kunnen gaan worden de komende dagen. We zullen zien hoe het loopt.
Spannend.....
Hmm, ik zit te denken dat ik mogelijk met dat ding wel gewoon een beslag kan maken voor cake/taart en ook dat ding zo kan instellen dat ik hem alleen kan laten bakken i.p.v. kneden. Zoveel opties zijn er nog te bedenken. Ik snap niet dat er mensen zijn die zich kunnen vervelen.
Ik zal met de input die ik heb gekregen een fractie meer water gebruiken want de verhouding was eigenlijk alsnog gelijk.
Ik zal ook gebruik maken van een theelepel ascorbinezuur.
En een mix van volkoren en wit (50% versus 50%)
Ik ga dan uitkomen op (ik zal het nog corrigeren als het alsnog iets anders zal worden)
330 ml. water
9 gram zout
10 gram boter
(of toch een paar lepels olie?)
250 gram volkorenmeel
250 gram bloem
7 gram droge gist
2 theelepel suiker
1 theelepel ascorbinezuur.
En ik zal die broodbakmachine in de schaduw zetten i.p.v. in de volle zon. Kan zijn dat ik hierdoor een te hoge temperatuur heb gecreëerd. (het is in Spanje "iets" warmer dan in Nederland)
En die appeltaart is wel een goede tip, maar ik wil eigenlijk met zo min mogelijk fossiele brandstof iets proberen te maken. Als ik een soort van zonneoven zou kunnen maken met een temperatuur van rond de 200 graden dan zou ik het wel willen proberen (ja ja, @RockyFlats dan zal ik wel met baking soda aan de slag willen gaan, maar dat ga ik niet doen met brood).
Ik weet niet of ik dit binnen enkele dagen voor elkaar ga krijgen. Het zou bewolkt kunnen gaan worden de komende dagen. We zullen zien hoe het loopt.
Spannend.....
Hmm, ik zit te denken dat ik mogelijk met dat ding wel gewoon een beslag kan maken voor cake/taart en ook dat ding zo kan instellen dat ik hem alleen kan laten bakken i.p.v. kneden. Zoveel opties zijn er nog te bedenken. Ik snap niet dat er mensen zijn die zich kunnen vervelen.