CrossbowClan
Diehard Prepper
Omdat ik dit niet heb kunnen vinden op het forum zal ik hier een aantal eetbare wilde planten laten zien, vertellen welk deel je kunt gebruiken en hoe, aangeven wat er zoal in zit en welke vermeende geneeskundige werking de plant heeft. Ik zal tien planten per maand behandelen, deel 1 (jan.) tot deel 12 (dec.).
Doe zelf eerst je eigen onderzoek naar de plant die je wilt oogsten/eten !!!
Zie deze info als het beginpunt van je verdere onderzoek .
Ik heb geen kennis van de vermeende geneeskundige werking en toepassing van planten. Vragen hieromtrent kan ik niet beantwoorden. Hopelijk weten andere leden hier meer over .
Onder het motto "Alles wat je uit de natuur haalt hoef je niet te preppen" volgt hier dan deel 1.
Deel 1 : Januari.
1. Daslook [BESCHERMD] - de knol, zit 20 cm. diep, te gebruiken als pittige smaakmaker. PAS OP: lijkt veel op de giftige herfsttijloos en lelietje-van-dalen.
Bevat per 100 gr.: 150 mg. vitamine C en 340 mg. kalium.
Geneeskrachtige werking: antibacteriële eigenschappen, bloeddruk- en cholesterolverlagend, bloedreinigend, ontstekingsremmend, slijmoplossend en stofwisselingsstimulerend.
2. Den - naalden, geschikt om thee van te zetten (5-8x zoveel vit. C dan een glas jus d'orange) of als smaaktoevoeger bij vlees en vis.
Geneeskrachtige werking: de etherische olie uit de naalden verbetert de doorbloeding, werkt ontstekingsremmend en is antimicrobieel, wordt vooral ingezet bij ontsteking van de luchtwegen maar ook tegen reuma en neuralgische pijnen.
3. Lisdodde - wortel/steel, het binnenste witte deel kan rauw, gekookt en gebakken gegeten worden en kan worden verwerkt tot een zoetige puree. Bevat met name zetmeel.
Geneeskrachtige werking: het stuifmeel wordt toegepast bij nierstenen, bloedingen, menstruatieklachten, lintwormen en diarree.
Ik mag niet meer foto's toevoegen, dus ga ik hieronder verder...
Doe zelf eerst je eigen onderzoek naar de plant die je wilt oogsten/eten !!!
Zie deze info als het beginpunt van je verdere onderzoek .
Ik heb geen kennis van de vermeende geneeskundige werking en toepassing van planten. Vragen hieromtrent kan ik niet beantwoorden. Hopelijk weten andere leden hier meer over .
Onder het motto "Alles wat je uit de natuur haalt hoef je niet te preppen" volgt hier dan deel 1.
Deel 1 : Januari.
1. Daslook [BESCHERMD] - de knol, zit 20 cm. diep, te gebruiken als pittige smaakmaker. PAS OP: lijkt veel op de giftige herfsttijloos en lelietje-van-dalen.
Bevat per 100 gr.: 150 mg. vitamine C en 340 mg. kalium.
Geneeskrachtige werking: antibacteriële eigenschappen, bloeddruk- en cholesterolverlagend, bloedreinigend, ontstekingsremmend, slijmoplossend en stofwisselingsstimulerend.
2. Den - naalden, geschikt om thee van te zetten (5-8x zoveel vit. C dan een glas jus d'orange) of als smaaktoevoeger bij vlees en vis.
Geneeskrachtige werking: de etherische olie uit de naalden verbetert de doorbloeding, werkt ontstekingsremmend en is antimicrobieel, wordt vooral ingezet bij ontsteking van de luchtwegen maar ook tegen reuma en neuralgische pijnen.
3. Lisdodde - wortel/steel, het binnenste witte deel kan rauw, gekookt en gebakken gegeten worden en kan worden verwerkt tot een zoetige puree. Bevat met name zetmeel.
Geneeskrachtige werking: het stuifmeel wordt toegepast bij nierstenen, bloedingen, menstruatieklachten, lintwormen en diarree.
Ik mag niet meer foto's toevoegen, dus ga ik hieronder verder...