EVAQ8
Specialist
japanse duizendknoop
Fallopia japonica
Dit is een plant die je absoluut niet moet uitplanten. het is een van de meest invasieve planten ter wereld.
als hij ergens groeit is bij vrijwel onmogelijk weer uit te roeien.
de wortels kunnen wel drie meter onder de grond zitten en uit elke centimeter wortel komt weer een nieuwe plant.
wieden en afmaaien heeft geen enkele zin, hij komt toch weer terug. de plant heeft daarnaast ook nog eens geen natuurlijke vijanden...
Neem snijafval nooit mee naar huis! voer direct af want uit elk stukje stengel kan ook weer een plant groeien!
de stengels groeien door asfalt, muren en je fundering heen.
In Nederland en Belgie is de plant al flink uitgebreid dus er moet ergens in je buurt wel een bosje van het spul groeien.
En in zo'n geval is er maar een oplossing; If you can't beat them, eat them!
De jonge scheuten schijnen lekkerder te zijn dan rabarber. er zijn ook verslagen van mensen die de scheuten wrang en bitter vinden...
je kunt ze dan ook voor dezelfde recepten gebruiken. voor jams, chutney, limonade etc etc.
recentelijk zelf gegeten. conclusie: voor mij veel te wrang maar smaken verschillen...
De japanse duizendknoop bevat Vit. C en A en verschillende mineralen. Het is een grote bron van resveratrol, een stofje wat ook in wijn zit.
Reservatrol zorgt voor verlaging van cholesterol en vermindert de kans op een hartaanval. tevens verlaagt de stof het verloop van alzheimer.
Fallopia japonica
Dit is een plant die je absoluut niet moet uitplanten. het is een van de meest invasieve planten ter wereld.
als hij ergens groeit is bij vrijwel onmogelijk weer uit te roeien.
de wortels kunnen wel drie meter onder de grond zitten en uit elke centimeter wortel komt weer een nieuwe plant.
wieden en afmaaien heeft geen enkele zin, hij komt toch weer terug. de plant heeft daarnaast ook nog eens geen natuurlijke vijanden...
Neem snijafval nooit mee naar huis! voer direct af want uit elk stukje stengel kan ook weer een plant groeien!
de stengels groeien door asfalt, muren en je fundering heen.
In Nederland en Belgie is de plant al flink uitgebreid dus er moet ergens in je buurt wel een bosje van het spul groeien.
En in zo'n geval is er maar een oplossing; If you can't beat them, eat them!
De jonge scheuten schijnen lekkerder te zijn dan rabarber. er zijn ook verslagen van mensen die de scheuten wrang en bitter vinden...
je kunt ze dan ook voor dezelfde recepten gebruiken. voor jams, chutney, limonade etc etc.
recentelijk zelf gegeten. conclusie: voor mij veel te wrang maar smaken verschillen...
De japanse duizendknoop bevat Vit. C en A en verschillende mineralen. Het is een grote bron van resveratrol, een stofje wat ook in wijn zit.
Reservatrol zorgt voor verlaging van cholesterol en vermindert de kans op een hartaanval. tevens verlaagt de stof het verloop van alzheimer.