EVAQ8
Specialist
Haverwortel\(paarse morgenster)
Tragopogon porrifolius
Als 'ervaringsdeskundige' heb ik dit over de plant te zeggen;
Vreselijk ding!
de wortels zitten net zoals bij de schorseneer vol met melksap, hij ziet er niet uit, valt steeds om, bloeit alleen 's morgens en zaait als een gek uit.
lastig in een moestuin dus.
maar dat maakt hem nog wel een prima preppersplant...niet veel mensen zullen hem herkennen als een eetbare plant en
hij red zich prima in het wild maar is geen woekeraar.
Omdat het een wortelgewas is doet hij het best op zanderige of losse grond.
zaai hem in het voorjaar en oogst in het najaar tot februari.
zelf heb ik hem aan de randen van enkele natuurgebieden en recreatiegebieden gezaaid en op een paar plaatsen na doet hij het prima.
oogsten doe ik nog niet, het gaat me vooral om de uitbreiding en de verse zaden.
inmiddels staan ze er al jaren en heb ik maar één keer wat bij hoeven zaaien.
De jonge bladeren kunnen als sla of als spinazie gegeten worden.
De wortel schijnt naar oesters te smaken. (vind ik niet)
bereiden zoals schorseneren.
Tragopogon porrifolius
Als 'ervaringsdeskundige' heb ik dit over de plant te zeggen;
Vreselijk ding!
de wortels zitten net zoals bij de schorseneer vol met melksap, hij ziet er niet uit, valt steeds om, bloeit alleen 's morgens en zaait als een gek uit.
lastig in een moestuin dus.
maar dat maakt hem nog wel een prima preppersplant...niet veel mensen zullen hem herkennen als een eetbare plant en
hij red zich prima in het wild maar is geen woekeraar.
Omdat het een wortelgewas is doet hij het best op zanderige of losse grond.
zaai hem in het voorjaar en oogst in het najaar tot februari.
zelf heb ik hem aan de randen van enkele natuurgebieden en recreatiegebieden gezaaid en op een paar plaatsen na doet hij het prima.
oogsten doe ik nog niet, het gaat me vooral om de uitbreiding en de verse zaden.
inmiddels staan ze er al jaren en heb ik maar één keer wat bij hoeven zaaien.
De jonge bladeren kunnen als sla of als spinazie gegeten worden.
De wortel schijnt naar oesters te smaken. (vind ik niet)
bereiden zoals schorseneren.