Zelf vermijd ik het opwarmen van hoge containers met kleine bodem oppervlakte, kook regelmatig asperges in het seizoen en dan merk je dat het echt veel langer duurt met zo'n klein bodem oppervlakte van een asperge pan om iets aan de kook te brengen. Het is veel efficiënter een bredere lage pan te gebruiken. Ik begrijp dan ook niet dat sommige fabrikanten hun hoge smalle lichtgewicht pannetjes aanbieden als de ideale outdoor kookpot.
De fles die op jouw foto bovenop de woodgasstove staat (extreem hoog en smal), gaat echt heel veel meer brandstof/tijd kosten om aan de kook te brengen vergeleken met een simpele normale pan.
Je hebt wellicht wel een asperge pan in huis, gooi daar eens een liter (of twee) water in, zet hem op je thuis fornuis en vergelijk dat met een platter model pan van ongeveer hetzelfde gewicht met hetzelfde volume aan water.
De allergoedkoopste bruikbare kookpan die er is, is een simple RVS honden voederbak (zie onderste foto), kost twee euro (bij de Action in NL) en weegt weinig. Dat ooit geleerd en toegepast tijdens een cursusje survivallen van DutchSurviva101 ten tijde van het oude forum.
http://preppers.nl/forum/threads/6767-Voor-4-preppers-GRATIS-training-bij-DS101-(als-review-zijnde) Je moet wel een paar stokjes uit het bos halen om hem weer van het vuur te halen.