Zojuist de laatste restjes geschraapt uit een potje "Hausmacher Leberwurst"; lekker spul...
Van 2014, maar was nog prima van smaak en had over nog eens 8 jaren ook nog wel gesmaakt denk ik.
Tja, op, en wat doe je dan, relatief kort van tevoren... ?
Ik heb een prima tip voor jullie, of eigenlijk twee....
Ik heb even geleden online een behoorlijke hoeveelheid prima
worst in blik gekocht in Duitsland. Je betaalt er daar maar 9% MWS (BTW) over:thumbsup:, en verzending kost je ook de kop niet. Ze hebben er behoorlijk wat keus, en vooral de aanbiedingen van 12 blikken zijn voordelig. Het zijn 400g blikken dus de inhoud is echt niet kinderachtig.
Het is ten minste 2 jaar houdbaar, maar ik wed dat het ook over 10 of 15 jaar nog wel smaakt en voedzaam is. In ieder geval beter dan een platgereden berm-egel of blubberpad. Een prima eiwit-aanvulling...
https://www.dauerbrot.de/sets-vorteils-pakete/12x400g-hausmacher-leberwurst
https://www.dauerbrot.de/12x400g-bauernmettwurst
https://www.dauerbrot.de/12x400g-schinkenwurst
En zo hebben ze nog veel meer soorten, bloedworst, hamworst, braadwurst, zoek er maar eens verder...
Enfin, deze blikken zijn ook per stuk te koop dus je kunt varieren en er een echt prepper-multi-schranspakket van maken. Het komt bij "Eifeler Fleischwaren" vandaan, en als je hun site bekijkt dan loopt het speeksel uit je mondhoek, echt...
Hier in NL kwijlen we al van afvalvlees (frikandel e.d.) maar in D stelt de burger toch net even (heel wat) hogere eisen aan worst- en vleesproducten, merk ik.
Daar vind je niet snel rommel, en die kwaliteit dat proef je...
https://www.eifeler-fleischwaren.de/
Vergeet niet om je bij Dauerbrot eerst voor de nieuwsbrief in te schrijven voordat je er bestelt; je krijgt dan direct per email een code voor
5% korting die je meteen kunt gebruiken.:thumbsup:
Even afhankelijk van wat je er totaal bijeen graait, kan het zijn dat je met net een blik minder in een lager verzendkosten-tarief valt, dus kien dat even uit.
En, denk ook eens aan
eipoeder... Dat is ook prrrrima als eiwit-prepvoorraad, en is in blik sowieso 15 jaar houdbaar. Met eipoeder blijven de prep-pannekoeken prima in vorm, zelfs als er we er eens 50% houtmeel in mee moeten mengen, wed ik
. En een ommeletje op de noodkachel smaakt vast ook niet slecht. Slechts 9,90 Euro per 300 g, en dat is
behoorlijk goedkoper dan hier in NL.
https://shop.conserva.de/de/volleip...lver-aus-bodenhaltung-300g-5060428433403.html