@AWOL.
Nee, langste bakstand is okee...en hoogste korststand. Niet gaan "overbakken" inderdaad.
Dan kan je het nog zoeken in beter rijzen, ingrediënten op juiste temperatuur, broodverbeteraar(vitamine C), meer/minder gist, wat melkpoeder erbij, meer/minder vet, meer/minder water, ander meel, ander recept, ofwel de tips uit die link die ik je gaf. Kwestie van uitproberen en afvinken of die actie je broodkorst beter maakt. Ik zou beginnen met de temperatuur controleren van water wat je erbij doet. Lauw, niet te warm en niet te koud. Te heet water kan de gist doden en te koud meel en water vertragen de werking van de gist.
Zelf doe ik in mijn broodbakmachine altijd 20 ml extra water erbij.
Nee, langste bakstand is okee...en hoogste korststand. Niet gaan "overbakken" inderdaad.
Dan kan je het nog zoeken in beter rijzen, ingrediënten op juiste temperatuur, broodverbeteraar(vitamine C), meer/minder gist, wat melkpoeder erbij, meer/minder vet, meer/minder water, ander meel, ander recept, ofwel de tips uit die link die ik je gaf. Kwestie van uitproberen en afvinken of die actie je broodkorst beter maakt. Ik zou beginnen met de temperatuur controleren van water wat je erbij doet. Lauw, niet te warm en niet te koud. Te heet water kan de gist doden en te koud meel en water vertragen de werking van de gist.
Zelf doe ik in mijn broodbakmachine altijd 20 ml extra water erbij.