RockyFlats
Ruttaan
@Stuudje, jouw draadje en ieders informatie doet mij watertanden. Met mijn logica, kom ik natuurlijk op de gedachte om brood te gaan bakken op een moment dat de stroom gillend duur is. Maar dat is natuurlijk wel weer goedkoper dan het "goud in dampvorm", en dat was vast een logische "trigger" met een rare timing.
Ik heb al jaren een broodbakmachine staan, maar meer dan een paar broden bakken is er niet van gekomen. Door veel teveel rommel in onze keuken (mijn vrouw wijt het aan een te kleine keuken...) is het apparaat ooit naar de schuur verplaatst. Haal ik een paar doosjes, sierpotten en andere frummels van het werkblad, dan blijft er nog genoeg van over (mijn mening) en is er plaats voor de broodbakmachine.
Ik bedenk me, dat de maag de ultieme aanleiding was, want de sneetjes die ik hiervan zojuist smulde smaakten prima, en dat voor die prijs!
Zelf bakken kan dus best eens duurder zijn dan van de Lidl, maar het gaat mij dan meer om de lol, de smaak en de gezondheid. Ook met vruchten, noten of kruiden experimenteren lijkt me leuk.
De gedachte om met allerlei zakjes broodmix voor elk €€€ te beginnen, staat mij toch wat tegen. Ik heb die fase indertijd al overleefd. Ermee beginnen is m.i. ervoor gaan en het dan groot genoeg aanpakken. De prepgedachte speelt ook wel een beetje. Niet overdrijven natuurlijk, maar ik zou liever 10 of 20 kg meel kopen van een goede molen verder weg, dan 50x naar de winkel voor een peperduur zakje fabrieksmix.
Is er misschien een gouden tip te geven? Waar haal ik het beste een grotere hoeveelheid prima meel, tegen een redelijke prijs? Nu ik helaas wat verder van de landbouwboer af woon, en van de landbouwboerenmolens, zou online bestellen en bezorging niet slecht zijn...
"Biologisch dynamisch gewiggelroed en toegesproken" hoeft het meel van mij nu ook weer niet te zijn, maar gewoon goed.
Wie weet waar ik het beste kunnen aankloppen?
Alvast een ...
Ik heb al jaren een broodbakmachine staan, maar meer dan een paar broden bakken is er niet van gekomen. Door veel teveel rommel in onze keuken (mijn vrouw wijt het aan een te kleine keuken...) is het apparaat ooit naar de schuur verplaatst. Haal ik een paar doosjes, sierpotten en andere frummels van het werkblad, dan blijft er nog genoeg van over (mijn mening) en is er plaats voor de broodbakmachine.
Ik bedenk me, dat de maag de ultieme aanleiding was, want de sneetjes die ik hiervan zojuist smulde smaakten prima, en dat voor die prijs!
Zelf bakken kan dus best eens duurder zijn dan van de Lidl, maar het gaat mij dan meer om de lol, de smaak en de gezondheid. Ook met vruchten, noten of kruiden experimenteren lijkt me leuk.
De gedachte om met allerlei zakjes broodmix voor elk €€€ te beginnen, staat mij toch wat tegen. Ik heb die fase indertijd al overleefd. Ermee beginnen is m.i. ervoor gaan en het dan groot genoeg aanpakken. De prepgedachte speelt ook wel een beetje. Niet overdrijven natuurlijk, maar ik zou liever 10 of 20 kg meel kopen van een goede molen verder weg, dan 50x naar de winkel voor een peperduur zakje fabrieksmix.
Is er misschien een gouden tip te geven? Waar haal ik het beste een grotere hoeveelheid prima meel, tegen een redelijke prijs? Nu ik helaas wat verder van de landbouwboer af woon, en van de landbouwboerenmolens, zou online bestellen en bezorging niet slecht zijn...
"Biologisch dynamisch gewiggelroed en toegesproken" hoeft het meel van mij nu ook weer niet te zijn, maar gewoon goed.
Wie weet waar ik het beste kunnen aankloppen?
Alvast een ...